Έρχεται το 2ο Φόρουμ MAZINNOV

Έρχεται το 2ο Φόρουμ MAZINNOV

Το «Υιοθέτησε μια start-up » και το « Οραματίσου την Ελλάδα του αύριο » αποτελούν δύο βασικούς πυλώνες της 2ου Ελληνογαλλικού Φόρουμ Καινοτομίας που θα γίνει στις 10 και 11 Νοεμβρίου στη Τεχνόπολη στο Γκάζι

Έρχεται το 2ο Φόρουμ MAZINNOV
Το διήμερο, Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Νοεμβρίου στη Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Γκάζι θα γίνει το 2ο Ελληνογαλλικό Φόρουμ καινοτομίας MAZINNOV με την ενεργό συμμετοχή της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και ιδιαίτερα, του πρέσβη κ. Christophe Chantepy. 

Η δημιουργία αυτού του πολύ χρήσιμου Φόρουμ έχει την μικρή προϊστορία του. Στις 25 Νοεμβρίου 2016, διοργανώθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος η πρώτη συνάντηση leaders του γαλλικού και του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, με 400 συμμετοχές, 75 ομιλητές μεταξύ των οποίων 15 θερμοκοιτίδες, 8 πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, 10 τράπεζες και χρηματοδοτικά ιδρύματα, 31 νεοφυείς και μεγαλύτερες επιχειρήσεις, 9 ώρες αδιάκοπου πιτσαρίσματος, στρογγυλά τραπέζια και εργαστήρια.

Κλείσιμο
Αυτό το Φόρουμ υπήρξε η πρώτη πράξη αμοιβαίας αναγνώρισης των συντελεστών της καινοτομίας, Γάλλων και Ελλήνων. Ανέδειξε μια κοινή θεώρηση της καινοτομίας που στηρίζεται στην πολιτισμική μας εγγύτητα και τη σημασία που αποδίδουμε στον κοινωνικό σκοπό της καινοτομίας. 

Σε αυτό το πλαίσιο γεννήθηκε το δίκτυο MAZINNOV. Με τη διάθεση και την απόφαση όλων όσοι συμμετείχαν στο πρώτο Φόρουμ καινοτομίας να συνεχίσουν τις ανταλλαγές και τις συνεργασίες. 

Η χάρτα MAZINNOV, που αποτυπώνει τις αξίες και τις αποστολές του νέου δικτύου, υπεγράφη από 135 ιδρυτικά μέλη. Εμπλουτίζεται κάθε μήνα με νέα μέλη και υποστηρίζει πρωτοβουλίες, συνεργασίες, εκδηλώσεις και κινητικότητα μεταξύ των δύο οικοσυστημάτων. Στο MAZINNOV ανήκει άλλωστε η πρωτοβουλία της συμμετοχής ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων σε μεγάλα γεγονότα στο Παρίσι, όπως το Hacking του Δημαρχείου και η έκθεση VivaTechnology. Στους Έλληνες φοιτητές προσφέρονται επιστημονικές διαμονές υψηλού επιπέδου για την ανάπτυξη συνεργασιών με τα μεγαλύτερα ερευνητικά κέντρα της Γαλλίας.

Η πρωτοτυπία του Φόρουμ MAZINNOV 2 έγκειται στη συνάντηση του κλασικού οικοσυστήματος καινοτομίας με όλους όσους, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη θέση τους, είναι φορείς καινοτόμων ιδεών και οραματίζονται τον κόσμο του αύριο. Η επιλογή αυτή υπέρ της κατάργησης των στεγανών και της ποικιλομορφίας. 



Από τις δύο αυτές διαπιστώσεις, προέκυψαν οι δύο έννοιες του επόμενου φόρουμ MAZINNOV 2: «Υιοθέτησε μια start-up» και « Οραματίσου την Ελλάδα του αύριο ».  

Πιο συγκεκριμένα, το «Υιοθέτησε μια start-up» αφορά επιχειρήσεις που καλούνται να υιοθετήσουν μια νεοσύστατη επιχείρησηκαι το «Οραματίσου την Ελλάδα του αύριο» αφορά και απευθύνεται σε νέους και λιγότερο νέους που καλούνται να σκεφθούν την Ελλάδα του αύριο και να οραματισθούν το 2050. 

Το Φόρουμ MAZINNOV 2 στοχεύει στο εξής κοινό :

- Εκπροσώπους του γαλλικού και του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, μέλη ή όχι του δικτύου MAZINNOV (επιχειρήσεις νεοσύστατες και μη, θερμοκοιτίδες, κλάστερς, εργαστήρια, συλλόγους, δίκτυα, …).
- Εκπροσώπους ακαδημαϊκών και επιστημονικών κοινοτήτων σε διασύνδεση με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. .
- Ενεργά μέλη του δικτύου Η Νεολαία που καινοτομεί. 
- Χρήστες ή δυνητικούς χρήστες των makerspace καινοτομίας.
- Μεγάλες γαλλικές και ελληνικές επιχειρήσεις.
- Τράπεζες, επενδυτές και επιμελητήρια.
- Υπουργεία και δημόσιοι θεσμοί.
- Τοπικές αυτοδιοικήσεις Ελλάδος και Γαλλίας.
- Φοιτητές.
- Μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σχολεία.

Περισσότερα στο https://www.mazinnov.com/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης