Η ισχύς εν τη ενώσει

Η ισχύς εν τη ενώσει

Τρεις προπονητές CrossFit μιλούν για το Athens Throwdown και τους στόχους τους

Η ισχύς εν τη ενώσει
Η πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή με μία διοργάνωση σχετική με το CrossFit ήταν πριν από έναν περίπου χρόνο: αρχές Μαΐου, στο κλειστό γήπεδο του Ταεκβοντό στο Παλαιό Φάληρο, με 300 αθλητές από όλη την Ευρώπη να προσπαθούν να διακριθούν σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες. Όταν λοιπόν οι διοργανωτές του Athens Throwdown
, όπως λέγεται η διοργάνωση, μου είπαν ότι φέτος επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, και μάλιστα με αρκετά υψηλότερες φιλοδοξίες, δεν αντιστάθηκα στον πειρασμό να μιλήσω με τρεις εξ’ αυτών: τους Κωνσταντίνο Παλληκάρη, Γιώργο Γιούπη και Γιώργο Μέλλο.

Κλείσιμο

Ο Κωνσταντίνος Παλληκάρης

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Όπως μου εξηγεί ο Κωνσταντίνος Παλληκάρης, συνιδιοκτήτης του Royal CrossFit στο Περιστέρι, «τo CrossFit είναι ένα είδος προπόνησης που σκοπό έχει τη βελτίωση και των δέκα παραμέτρων της φυσικής κατάστασης του αθλούμενου - καρδιοαναπνευστική αντοχή, μυϊκή αντοχή, δύναμη, ευλυγισία, ισχύ, ταχύτητα, ευκινησία, ισορροπία, συντονισμό και ακρίβεια κινήσεων. Ο τρόπος που επιτυγχάνεται αυτό είναι με λειτουργικές ασκήσεις και κινήσεις από πολλά αθλήματα εκτελεσμένες σε υψηλή ένταση».



Το Athens Throwdown λοιπόν είναι διεθνείς αγώνες για αθλητές που ασχολούνται με το CrossFit, με τα online προκριματικά να ξεκινούν σε λίγες μέρες. Πέρυσι πήραν μέρος περίπου 1.200 άτομα από όλη την Ευρώπη, και προκρίθηκαν στους τελικούς της Αθήνας οι 300 καλύτεροι. Φέτος, οι αθλητές που θα περάσουν στην τελική φάση αυξήθηκαν σε 350, καθώς στόχος των διοργανωτών είναι να κάνουν ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στο κοινό. «Δεν απευθυνόμαστε μόνο στους λάτρεις της φυσικής κατάστασης αλλά και στον μέσο αθλούμενο», αναφέρει ο Γιώργος Μέλλος, συνιδιοκτήτης του CrossFit South Factory στο Ελληνικό, και συνεχίζει: «γι’ αυτό και φέτος υπάρχουν έξι διαφορετικές κατηγορίες για να πάρει κανείς μέρος, από εφήβους έως 18 χρονών μέχρι άνδρες και γυναίκες άνω των 45 ετών».


Ο Γιώργος Μέλλος

Ένα στοιχείο που μου αναφέρουν κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας και μου προκαλεί εντύπωση είναι πως τη διοργάνωση φέτος στηρίζουν περισσότερα από 30 σχετικά γυμναστήρια από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο - κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε τέτοιου είδους event. «Θέλαμε να δώσουμε κυριολεκτική σημασία στη φράση “στηρίζω την κοινότητα”», παρεμβαίνει ο Γιώργος Γιούπης, συνιδιοκτήτης του CrossFit Coast στην Αργυρούπολη. «Γι’ αυτό και υπάρχει μια σχέση συνεργασίας ανάμεσά μας. Επίσης στη φάση των τελικών θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος όπου το κάθε CrossFit γυμναστήριο θα μπορεί να παρουσιάζει στο κοινό τις υπηρεσίες που προσφέρει».



Η τελική φάση των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις ίδιες ημερομηνίες περίπου με πέρσι, και συγκεκριμένα στις 23 και 24 Απριλίου. Μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 22 Απριλίου, θα πραγματοποιούνται ανοιχτές προπονήσεις για το κοινό με ελεύθερη συμμετοχή, ενώ κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών θα λειτουργεί και σχετική έκθεση υπό τον τίτλο “Boxes & Fitness Expo”. Παράλληλα, καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιούνται σεμινάρια από γιατρούς, φυσικοθεραπευτές και διατροφολόγους και θα υπάρχουν εκδηλώσεις όπως CrossFit για παιδιά.


Ο Γιώργος Γιούπης

«Στόχος μας», καταλήγει ο Κωνσταντίνος Παλληκάρης, «είναι να κατοχυρώσουμε τη διοργάνωση ως μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη και να φέρουμε σε επαφή την ελληνική και διεθνή κοινότητα του αθλήματός μας με τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ανθρώπων. Γι’ αυτό και οι τιμές συμμετοχής των αθλητών είναι μειωμένες κατά 25% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά -μπορεί κανείς να πάρει μέρος στα προκριματικά με μόνο 16.72 ευρώ-, ενώ η είσοδος στην τελική φάση θα παραμείνει ελεύθερη για όλους τους θεατές».



Το who is who των συνδιοργανωτών

Γιώργος Μέλλος
Ο Γιώργος Μέλλος γεννήθηκε το 1986, είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθήνας και υπεύθυνος σχεδιασμού ασκήσεων του Athens Throwdown. Θα τον βρεις στο CrossFit South Factory, Ροδοπόλεως 66 στο Ελληνικό.

Γιώργος Γιούπης
Ο Γιώργος Γιούπης γεννήθηκε το 1981 και είναι ο ένας από τους δυό επικεφαλής κριτές (Head Judge) του Athens Throwdown. Θα τον βρεις στο CrossFit Coast, Λεωφόρο Βουλιαγμένης 120 στην Αργυρούπολη.

Κωνσταντίνος Παλληκάρης
Ο Κωνσταντίνος Παλληκάρης γεννήθηκε το 1983, είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθήνας και ο έτερος επικεφαλής κριτής (Head Judge) του Athens Throwdown. Θα τον βρεις στο Royal CrossFit, Ησαΐου 18 στο Περιστέρι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης