Δραματική-επικίνδυνη η κατάσταση στους δρόμους με τα σαράβαλα...

Δραματική-επικίνδυνη η κατάσταση στους δρόμους με τα σαράβαλα...

Τα σαράβαλα όλης της Ευρώπης γίνονται πλέον οι μεταφορές στην Ελλάδα. Όποιο φορτηγό ολοκληρώνει την... καριέρα του στη χώρα που πουλήθηκε, μεταπωλείται στην Ελλάδα.

Δραματική-επικίνδυνη η κατάσταση στους δρόμους με τα σαράβαλα...
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία ταξινομήσεων για τα επαγγελματικά οχήματα έως 3,5 τόνους, αποκαλύπτοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των συγκεκριμένων οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους μας, αφορούν εισαγόμενα μεταχειρισμένα με εκατομμύρια χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Αναμφίβολα, η κατάσταση και η ποιότητα των κυκλοφορούντων οχημάτων, αφορά όλη την Ελληνική Κοινωνία και κατα προέκταση θα έπρεπε να απασχολούσε και την Ελληνική πολιτεία. Γιατί τους ίδιους δρόμους χρησιμοποιούμε όλοι, είτε ως οδηγοί/επιβάτες, είτε ως πεζοί (και κυρίως οι ανήλικοι που δεν οδηγούν). Παράλληλα τον ίδιο αέρα αναπνέουμε… Θα έπρεπε να δίδεται λοιπόν μεγαλύτερη βαρύτητα στην κατάσταση των βαρέων οχημάτων, τα οποία, όπως και να το κάνουμε μεγαλύτερη επικινδυνότητα έχουν (κυρίως λόγο όγκου και βάρους) αλλά και εκατονταπλάσιους ρύπους εκπέμπουν στην ατμόσφαιρά.

Κλείσιμο
Στην Ελλάδα, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η κατάσταση έχει ξεφύγει απο κάθε έλεγχο. Για του λόγου το αληθές, το 2016 ταξινομήθηκαν στη χώρα μας μόλις 5.710 καινούργια επαγγελματικά οχήματα έως 3,5 τόνους.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: NEWSAUTO.GR




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης