Στα σκαριά υβριδικό από τη Nissan

Στα σκαριά υβριδικό από τη Nissan

Η ιαπωνική εταιρεία μπορεί να έγινε γνωστή από το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Leaf, αλλά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο την θέλουν να προχωρά στην παραγωγή ενός range-extended υβριδικού.

Στα σκαριά υβριδικό από τη Nissan
Τα υβριδικά της εν λόγω τεχνολογίας χρησιμοποιούν έναν συμβατικό κινητήρα (συνήθως βενζίνης) που ουσιαστικά λειτουργεί σαν γεννήτρια για να φορτίζει τις μπαταρίες (όταν αυτές αδειάζουν) και δίχως να εμπλέκεται άμεσα στην κίνηση του αυτοκινήτου. Πρωτοστάτες των υβριδικών με range-extender (επαυξητικό κινητήρα) ήταν οι GM/Opel με τα Volt/Ampera, ενώ ένα από τα πιο πρόσφατα υβριδικά τέτοιου τύπου είναι το BMW i3 REX.

Πρόσφατα, ο υπεύθυνος στο τμήμα ηλεκτροϋβριδικών της Nissan, Γιόσι Σιμοΐντα, ανέφερε στο motoring.com πως το Leaf θα παραμείνει αμιγώς ηλεκτροκίνητο, αλλά επιβεβαίωσε τα πλάνα για την παραγωγή ενός υβριδικού μοντέλου με διάταξη σε σειρά. Ένα τέτοιο μοντέλο δεν εξαρτάται και δεν κινδυνεύει να μείνει στον δρόμο ελέω της περιορισμένης αυτονομίας των μπαταριών, ενώ θα μπορούσε να ανταγωνιστεί π.χ. το Chevrolet Volt με που έχει μέγιστη αυτονομία 676 km (εκ των οποίων τα 80 km με ενέργεια από τις μπαταρίες).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης