Αλόνσο: Χαμένη υπόθεση η μάχη με το Φέτελ!

Αλόνσο: Χαμένη υπόθεση η μάχη με το Φέτελ!

Ο Ισπανός πρωταθλητής χτες στο Σίλβερστον έδωσε μια μοναδική παράσταση προσπαθώντας να κρατήσει πίσω του τον ταχύτερο Φέτελ λίγους γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας.

Αλόνσο: Χαμένη υπόθεση η μάχη με το Φέτελ!
Ο Φέτελ εκκινούσε από την 2η θέση στο Βρετανικό GP και όπως συνηθίζει φέτος τα έκανε όλα λάθος στην στρατηγική. Ο Γερμανός εκκίνησε με τη μέση γόμα και στην επανεκκίνηση μετά από ένα γύρο έβαλε τη σκληρή την οποία κράτησε μόλις για 8 γύρους. Στο 10ο γύρο ο Φέτελ έβαλε ξανά την πιο γρήγορη μέση γόμα και χρειάστηκε ακόμη ένα σετ στον 33ο γύρο που τον πήγε μέχρι το φινάλε. Με συνολική επιβάρυνση για το pit stop τα 30sec και με τη διαφορά ανάμεσα στις δυο γόμες να είναι κάτω από μισό sec στο γύρο είναι προφανές πως η στρατηγική αυτή ήταν λάθος. Ούτως ή άλλως από τους 10 πρώτους την υιοθέτησαν υποχρεωτικά μόνο οι Φέτελ και Κβιάτ. Ο Χάμιλτον θα μπορούσε αν ήθελε να πάει ως το φινάλε με το σετ σκληρής γόμας που έβαλε στον 24ο γύρο αλλά δεν υπήρχε λόγος να ρισκάρει έχοντας 42sec διαφορά από τον Μπότας.

Κλείσιμο
Ο Αλόνσο από την πλευρά του εκκινούσε 16ος με τη σκληρή γόμα. Την έβγαλε στην επανεκκίνηση του 2ου γύρου και πήγε μ’ αυτό το σετ μέσης γόμας μέχρι τον 25ο γύρο όπου έβαλε άλλο ένα σετ μέσης γόμας μέχρι το φινάλε και τον 57ο γύρο.
Ο Ισπανός στην εκκίνηση είχε τοποθετήσει το μονοθέσιο του λίγο πιο μπροστά από το προβλεπόμενο έτσι οι αγωνοδίκες του επέβαλλαν ποινή στάσης 5 δευτερολέπτων. Αυτή εκτίθηκε κατά τη διάρκεια του μοναδικού πιτ στοπ για τον Ισπανό.



Ο Αλόνσο έκτισε ποινή 5 δευτερολέπτων πριν το μοναδικό του πιτ στοπ γιατί είχε τοποθετήσει το μονοθέσιο του λίγο πιο μπροστά στην εκκίνηση.


Βγαίνοντας ο Αλόνσο βρήκε άδεια πίστα μπροστά του και πίεσε όσο μπορούσε.
Όταν ο Φέτελ ολοκλήρωσε το 2ο πιτ στοπ στον 33ο γύρο βγήκε ακριβώς μπροστά από τον Αλόνσο. Ο Ισπανός πίεσε και τον πέρασε αμέσως με τη βοήθεια του DRS, ο Γερμανός όμως έχοντας ταχύτερο μονοθέσιο κόλλησε πίσω του και προσπάθησε ν’ ανακτήσει την 5η θέση για την οποία μονομαχούσαν. Η μάχη αυτή κράτησε αρκετούς γύρους με το Φέτελ να γκρινιάζει για το πώς υπερασπίζεται τη θέση του ο Αλόνσο και τον Ισπανό να ζητά από τους μηχανικούς της Ferrari να επισημάνουν στους αγωνοδίκες τα πατήματα του Γερμανού που κατά την άποψή του ήταν εκτός πίστας.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Αλόνσο μιλώντας σχετικά επισήμανε: « Είχαμε μια διαφορά στο ρυθμό της τάξεως των 2 sec ανά γύρο. Το ότι τον κράτησα πίσω για 13 γύρους ήταν καλό για την τηλεθέαση και στους χορηγούς μας. Ήξερα όμως πως θα με περάσει. Με πέρασε πατώντας εκτός πίστας, τερμάτισε μπροστά μου αλλά είμαι περήφανος γι’ αυτούς τους 13 γύρους. Αν δε με είχε περάσει στο γύρο που το έκανε θα με περνούσε στον επόμενο, εγώ πήγαινα λες και έβλεπες replay ενώ αυτός ήταν σε κανονική ταχύτητα. Είχαμε πρόβλημα αεροδυναμικό και εξετάζαμε την περίπτωση να εγκαταλείψουμε. Η πίσω πτέρυγα στολάριζε και μου έλεγαν να προσέχω πολύ στις γρήγορες καμπές, είχαμε πρόβλημα με τις μπαταρίες που είχαν αποφορτιστεί πλήρως και στο φινάλε έπρεπε να εξοικονομήσω και καύσιμο γιατί ήμασταν εκτός ορίων».



Ο Αλόνσο εξηγεί στον μηχανικό του Αντρέα Στέλλα μετά το τέλος του αγώνα τι έγινε στη μάχη με το Φέτελ...
 

Από την πλευρά του ο Φέτελ τόνισε: «Βρεθήκαμε πολύ κοντά με το Φερνάντο, ίσως υπερβολικά κοντά. Ήταν λίγο χαζό ότι αρχίσαμε και οι δυο να παραπονιόμαστε για τα όρια της πίστας. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν το μονοθέσιο πάτησε λίγο πιο δεξιά ή λίγο πιο αριστερά. Έλαβα ένα μήνυμα ότι πρέπει να σέβομαι τα όρια και ότι διαμαρτύρονταν γι’ αυτό, έτσι του έκανα το ίδιο. Δεν ξέρω ποιος παραπονέθηκε περισσότερο. Δυο φορές στην Brooklands βρεθήκαμε πολύ κοντά. Το απόλαυσα που τον πέρασα εν τέλει. Έπρεπε να τερματίσω 3ος είχα την ταχύτητα αλλά κάναμε λάθος στη στρατηγική». 

Ενδεικτική του τι συμβαίνει με το Φέτελ, είναι η βαθμολογία του πρωταθλήματος οδηγών μετά από 9 αγώνες...


Βαθμολογία μετά από 9 αγώνες

1. Nico Rosberg      165     

 2. Lewis Hamilton   161     

 3. Daniel Ricciardo  98      

 4. Fernando Alonso   87      

 5. Valtteri Bottas   73      

 6. Sebastian Vettel  70      

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης