Έπεφταν κάτω για καθυστέρηση
tsamopoulos_minas

Μηνάς Τσαμόπουλος

Έπεφταν κάτω για καθυστέρηση

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια.  Ο ηλεκτρονικός  πίνακας στο Θέατρο των Ονείρων έγραψε  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ολυμπιακός 3-0 όμως η εικόνα μέσα στο γήπεδο ήταν διαφορετική.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, οι ερυθρόλευκοι δεν κρύφτηκαν στην άμυνά τους, είχαν ίδιο χρόνο κατοχής της μπάλας με τους Άγγλους, πίεσαν   και μετά το τρίτο γκολ του Φαν Πέρσι και ανάγκασαν τους παίκτες της γηπεδούχου να πέφτουν κάτω για να κάνουν καθυστέρηση.  Οι πρωταθλητές Αγγλίας στο τελευταίο 20λεπτο κλείστηκαν  πίσω για να κρατήσουν το  σκορ πρόκρισης, με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί ευκαιρίες και να  βγάζει πολλές τελικές προσπάθειες.

Όμως ο Ντε Χέα με κατέβασε τα ρολά και στέρησε από τον Ολυμπιακό το χρυσό γκολ.   Με τα λάθη στην άμυνα  και ο Ολλανδός διαιτητής που  έπαιξε έδρα   και ήρθε να δέσει το γλυκό.
Όλοι περίμεναν τη Γιουνάιτεντ να πιέσει από την αρχή για να πετύχει ένα γρήγορο γκολ όμως ήταν ο Ολυμπιακός που έκανε παιχνίδι. Όμως αντί να προηγηθούν  με την κλασική ευκαιρία του Πέρεζ στο 15 λεπτό  βρέθηκαν πίσω στο σκορ εννέα λεπτά αργότερα  με ένα πέναλτι το οποίο κρίνεται  για την αυστηρότητα με την οποία δόθηκε. Ακόμη και το τρίτο γκολ ήταν από απευθείας εκτέλεση  φάουλ του Φαν Πέρσι ο οποίος έκανε χατ τρικ, το οποίο φάουλ ήταν σφύριγμα έδρας.
Κλείσιμο

Εκείνος που πίστεψε περισσότερο στην πρόκριση ήταν ο Μίτσελ ο οποίος  προέτρεπε τους παίκτες να συνεχίσουν να παίζουν επιθετικά για να πετύχουν το  χρυσό γκολ.  Για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση του Τσάμπιονς Λίγκ ο Ολυμπιακός δεν πέτυχε και γκολ και αυτό στάθηκε μοιραίο.

Σε κακή ημέρα οι δύο στόπερ, με τον Μανωλά να κάνει τη χειρότερη εμφάνισή του χάνοντας τον Φαν Πέρσι που ήταν ο σκόρερ του αγώνα. Ο Μόγιες στην απελπισία του πριν το παιχνίδι  έβαλε τον έμπειρο Γκιγκς ο οποίος στα 40 του  χρόνια αποδείχθηκε ο κρυφός άσος του Σκοτσέζου στον άξονα.

Όταν έγινε η κλήρωση κανείς δεν πίστευε ότι ο Ολυμπιακός  θα μπορούσε να περάσει τη Γιουνάιτεντ.  Και όμως  ο αποκλεισμός του έφερε πίκρα γιατί μέσα στο γήπεδο οι ερυθρόλευκοι άγγιξαν το θαύμα της πρόκρισης στους «8» απέναντι σε μία παραδοσιακή δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Σε ένα παιχνίδι μπορεί το σκορ να μετράει όμως μεγάλη σημασία έχει και ο τρόπος που το κερδίζεις ή το χάνεις. Και ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τους Άγγλους μέχρι το 95 λεπτό βάζοντας παρακαταθήκη για την επόμενη χρονιά. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK