«Ξεπέτα» η μελέτη του ΟΟΣΑ κόστους 600.000 ευρώ
Μαίρη Λαμπαδίτη

Μαίρη Λαμπαδίτη

«Ξεπέτα» η μελέτη του ΟΟΣΑ κόστους 600.000 ευρώ

Ποιος είπε ότι μας συμβουλεύουν δωρεάν; Τους ταίζουμε ,τους ποτίζουμε και μας στοιχίζουν και ένα σωρό λεφτά οι μελέτες που αξιώνει η τρόικα για την πορεία των προαπαιτουμένων.

Η έκθεση του ΟΟΣΑ για την αναθεώρηση της επιδοματικής πολιτικής – που προτείνει να μπουν και στα αναπηρικά επιδόματα εισοδηματικά κριτήρια – μας στοίχησε 600.000 ευρώ . Τη μελέτη είχε παραγγείλει η κ. Λούκα Κατσέλη . Ωστόσο ο διαδοχός της κ. Κουτρουμάνης , τη γύρισε πίσω  ως «ξεπέτα». Πέρασε ένας ακόμη χρόνος   για να ολοκληρώσουν τα golden boys το πόνημα  . Και πάλι όμως αυτές τις ημέρες που την παραλάβαμε , δεν ακούστηκαν θετικά  σχόλια για την έκθεση , μια και τα περισσότερα που πρότεινε είχαν ήδη δρομολογηθεί. Δηλαδή , αν δεν δίναμε τα 600 χιλιάρικα ,  περίπου 2.000 επιδοματούχοι , θα συνέχιζαν  για ένα χρόνο να λαμβάνουν ένα επίδομα 360 ευρώ ( τη βασική σύνταξη)

Ο άλλος ο  συμπαθής ,βέλγος εμπειρογνώμων ,Πατρίκ ντε Μέτς  έχει « κατσικωθεί»  πάνω από 2 χρόνια πέριξ του ΙΚΑ  για να βοηθήσει στην εφαρμογή ενιαίου εισπρακτικού μηχανισμού , μνημονιακή υποχρέωση που έχει στοιχειώσει και πάει από αναβολή σε αναβολή.. Ο Πατρικ , όντως δουλεύει πολύ , προσπαθώντας να πείσει  τις δημόσιες υπηρεσίες  να συνεννοηθούν μεταξύ  τους (Για παράδειγμα εφοριακούς και ικατζήδες που μισιούνται θανάσιμα) Αθλος! Ωστόσο εμείς τον φιλοξενούμε , τον ταίζουμε και τον ποτίζουμε .. Καμιά γυναίκα δεν ξέρω αν του έχουμε βρει ακόμα!

Κλείσιμο
Αμ ο άλλος  ο Φούχτελ ! Τρώει μπουγάτσες , παιδάκια ,φρέσκα ψάρια , πίνει νταμιτζάνες λευκό κρασί και μας προτείνει  αθλητικό τουρισμό και τα μονοπάτια του κρασιού για να επεκταθεί η τουριστική περίοδος στη χώρα . Αν και η ομάδα του πληρώνεται απευθείας από τη Γερμανία , πήρε τ’ αυτί μου λίγη γκρίνια στους διαδρόμους του υπουργείου οικονομικών ότι μονίμως κάτι μας χρεώνει . Εκείνος παραγγέλνει χταποδάκι και εμάς μας βάζει να παραγγέλνουμε μελέτες με το ..κιλό.. Πολλές μελέτες για να ..ανακαλύψουμε τις βέλτιστες πρακτικές που ισχύουν στην ευρώπη για διάφορα θέματα ( πχ όριο απολύσεων)  μας προτείνουν και οι αξιωματούχοι της Τρόικας .. Ασε που πολλές  μελέτες – ευτυχώς χαμηλού κόστους – που παραγγέλνουν οι έλληνες υπουργοί ,είναι άχρηστες για να μη πούμε αστείες .. Σιγά παιδιά , δεν είναι στραγάλια . Το budget  για μελέτες που έχει για τρία χρόνια στη διάθεσή του το Υπουργείο Εργασίας μέσω της γραμματείας διαχείρισης  κοινοτικών πόρων είναι 5 εκ ευρώ . Ας μην τα πετάξουμε αφειδώς σε μεγάλους οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ ,που έχουν το όνομα αλλά όχι και τη χάρη...

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ