Κουνούπια και σκνίπες: Η «αόρατη απειλή» και πώς θα κάνουμε τα έντομα.. να τρέχουν έντρομα φέτος το καλοκαίρι!

Κουνούπια και σκνίπες: Η «αόρατη απειλή» και πώς θα κάνουμε τα έντομα.. να τρέχουν έντρομα φέτος το καλοκαίρι!

ΖΖΖζζζΖζζ… Όλοι ξέρουμε αυτό τον ενοχλητικό υψίσυχνο ήχο και όλοι έχουμε μείνει άγρυπνοι ένα ή και περισσότερα βράδια το καλοκαίρι, κυνηγώντας τους αόρατους εισβολείς που μας κάνουν τη ζωή δύσκολη.

Κουνούπια και σκνίπες: Η «αόρατη απειλή» και πώς θα κάνουμε τα έντομα.. να τρέχουν έντρομα φέτος το καλοκαίρι!
Οι συνηθισμένες μέθοδοι αντιμετώπισης, γνωστές χρόνια τώρα,περιλαμβάνουν παντόφλες, μυγοσκοτώστρες, εφημερίδες, ακόμα και τα γυμνά μας χέρια. Όμως ενώ άλλες μέθοδοι είναι αποτελεσματικές βάσει εμπειρίας, άλλες δεν είναι και τόσο. Εκτός βέβαια και αν αναφερόμαστε στα εντομοαπωθητικά προϊόντα TEZA
για ιπτάμενα έντομα!

Κλείσιμο
Χρόνια τώρα το όνομα
TEZA είναι συνυφασμένο με ήρεμες βραδιές και λιγότερη ενόχληση από τους φτερωτούς εισβολείς του καλοκαιριού (και όχι μόνο) και αυτός είναι και ο κύριος λόγος που το προτιμάμε. Γιατί κάνει όλα τα έντομα να τρέχουν έντρομα! Βέβαια για να κατανοήσουμε τη χρηστικότητα και τη χρησιμότητα ενός τόσο αποτελεσματικού όπλου, πρέπει να ζυγίσουμε και τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Κατά μέσο όρο, τα κουνούπια ευθύνονται για πάνω από ένα εκατομμύριο θανάτους παγκοσμίως, πράγμα που τα καθιστά τα πιο θανατηφόρα ζώα στον πλανήτη. Όμως, ενώ δεν είναι άμεσα θανατηφόρα, πως γίνεται να κάνουν τόσο κόσμο να κινδυνεύει;

Όπως σίγουρα έχουμε ακούσει, τα θηλυκά κουνούπια τρέφονται με αίμα το οποίο παίρνουν με μια μορφή υποδόριας «ένεσης» μέσω της «προβοσκίδας» τους προκειμένου να θρέψουν τον εαυτό και τα αυγά τους. Το τσίμπημα αυτό καθ’ αυτό συνήθως δεν πονάει λόγω του τοπικού αναισθητικού που εγχέεται στην πληγή από το κουνούπι, το οποίο είναι και η αιτία που μας πιάνει φαγούρα. Δυστυχώς όμως το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνουμε το τσίμπημα όταν αυτό συμβαίνει, είναι και ο κύριος λόγος που μας κάνει να κινδυνεύουμε περισσότερο απ’ ότι φανταζόμαστε.

Πολλά κουνούπια μεταφέρουν ασθένειες μιας και αναπαράγονται σε λιμνάζοντα ύδατα και άλλα μέρη που είναι ιδανικά για την καλλιέργεια μικροοργανισμών και ιών. Έτσι, ένα μολυσμένο κουνούπι μπορεί να μολύνει με τη σειρά του ανθρώπους και ζώα και δυστυχώς τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει είναι πολύ σοβαρότερα από απώλεια ύπνου και φαγούρα. 
Λαμβάνοντας υπόψη την πληθώρα ιώσεων που μπορούν να μεταδοθούν από το τσίμπημα του κουνουπιού, είναι πλέον προφανές το γιατί χρειαζόμαστε το κατάλληλο όπλο στην μάχη κατά των «ιπτάμενων απειλών» όπως τα κουνούπια και οι σκνίπες.

Βέβαια επειδή οι παντόφλες, εφημερίδες, χέρια και λοιπά αυτοσχέδια όπλα δεν είναι και τόσο αποτελεσματικά για προφανείς λόγους,  τα εντομοαπωθητικά προϊόντα ΤΕΖΑ έρχονται να μας λύσουν τα χέρια. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα ΤΕΖΑ για ιπτάμενα έντομα έχουμε παραπάνω από ένα συμμάχους να διαλέξουμε ανάλογα με τις ανάγκες μας ώστε να προφυλαχτούμε κατάλληλα. 

Διαθέσιμα σε διάφορες μορφές: spray, ταμπλέτες,  υγρό και φιδάκι σίγουρα θα βρείτε κάποιο για να καταπολεμήσετε  με τον δικό σας τρόπο τους «ιπτάμενους εχθρούς» των καλοκαιρινών σας βραδιών.

Η δραστική σύνθεση τους απωθεί αμέσως κουνούπια (ακόμα και το κουνούπι Τίγρης), σκνίπες και μύγες  τόσο σε εσωτερικούς χώρους όσο και εξωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα να μπορούμε να απολαύσουμε το απόγευμα και το βράδυ μας με ηρεμία και ασφάλεια. Η λύση είναι απλή, εμπιστευτείτε το εντομοαπωθητικό TEZA της προτίμησης σας και αφήστε το να δράσει. Θα κάνετε τα ιπτάμενα έντομα να τρέχουν έντρομα και εσείς θα κοιμηθείτε ήρεμα γιατί όπως λέει και το γνωστό γνωμικό, η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης