5ος Spetses Mini Marathon: Ολοι στο τρέξιμο και στη μέση η Τίνα Τέρνερ

5ος Spetses Mini Marathon: Ολοι στο τρέξιμο και στη μέση η Τίνα Τέρνερ

Πάνω από 12.000 άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο βρέθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες προκειμένου να συμμετάσχουν στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση που απέφερε στο νησί τζίρο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. Ανάμεσά τους, σημαντικοί Ελληνες αθλητές και παρουσιαστές, αλλά η παρουσία-έκπληξη ήταν εκείνη της «γιαγιάς του ροκ» Τίνα Τέρνερ

5ος Spetses Mini Marathon: Ολοι στο τρέξιμο και στη μέση η Τίνα Τέρνερ
Ηταν το πιο μεγάλο event του προηγούμενου Σαββατοκύριακου. Η γραφική Ντάπια ασφυκτιούσε από κόσμο, ενώ σε δημοφιλή στέκια, όπως το «Zoe’s club», η ψαροταβέρνα «Το νερό της αγάπης» στoν Tαρσανά και το φασαριόζικο «Bikini», γινόταν το αδιαχώρητο.
Η προσέλευση ήταν τόσο μαζική που το νησί ζούσε σε ρυθμούς Δεκαπενταύγουστου, αφού ακόμη και για ένα ούζο στον «Ταρσανά» έπρεπε να είχες κάνει κράτηση τουλάχιστον δέκα μέρες πριν. Φυσικά οι ξενοδόχοι και οι καταστηματάρχες είχαν κάθε λόγο να χαίρονται με τη σχεδόν ανέλπιστη επιτυχία της διοργάνωσης. 

Οσο για τον μαραθώνιο αυτόν καθαυτόν, δεν συμμετείχαν μόνο διακεκριμένοι και μη αθλητές, αλλά ακόμα και επιχειρηματίες και εκπρόσωποι των media. «Περιμέναμε ότι ο φετινός Spetses Mini Marathon θα ήταν ο μεγαλύτερος και ο καλύτερος μέχρι τώρα, αλλά η συμμετοχή και η οργανωτική ροή του τριημέρου ξεπέρασαν κάθε προσδοκία μας, καθώς έφτασε κόσμος από ολόκληρη την υφήλιο, ρίχνοντας τα φώτα της προβολής στον Αργοσαρωνικό και τις Σπέτσες», επισημαίνει η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής δρ Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη, η οποία ηγήθηκε της διοργάνωσης σε συνεργασία με τον Δήμο Σπετσών. «Το μήνυμα “Νίκη είναι η συμμετοχή” αποδείχθηκε απόλυτα ταιριαστό με την εκδήλωση-γιορτή που θα θυμόμαστε για καιρό. Οι Σπετσιώτες πρόβαλαν για ακόμη μία φορά το καλύτερο πρόσωπο της ελληνικής φιλοξενίας αγκαλιάζοντας τη διοργάνωση, η οποία έχει πλέον καθιερωθεί ως θεσμός διεθνώς. Ακόμα και οι ντόπιες νοικοκυρές έφτιαχναν στα σπίτια τους δεκάδες πίτες προκειμένου να κεράσουν τους συμμετέχοντες αθλητές», δηλώνει η κυρία Κουταρέλλη.



Κλείσιμο
Το χειροκρότημα της Τίνα Τέρνερ και οι διακρίσεις

Ενας θρύλος της διεθνούς μουσικής σκηνής, η Τίνα Τέρνερ, βρέθηκε στις Σπέτσες καλεσμένη του ξενοδοχείου «Amanzoe» παρακολούθησε τον αγώνα των 10.000 μέτρων και χειροκρότησε τους συμμετέχοντες με την ψυχή της. Η «γιαγιά της ροκ» απόλαυσε τον ενθουσιασμό του κοινού και αφού χάρισε χαμόγελα, απομονώθηκε στη βίλα της ζητώντας από τους φωτογράφους να σεβαστούν τις ιδιωτικές στιγμές της. Το ίδιο βράδυ, υπό το άγρυπνο μάτι των αυστηρών σεκιούριτι, απόλαυσε θαλασσινούς μεζέδες στον «Ταρσανά». 

Εκπληξη της διοργάνωσης ήταν η παρουσία της θρυλικής «γιαγιάς της ροκ», Τίνα Τέρνερ


Κοσμοσυρροή από αθλητές και κοσμικούς υπήρξε και στη γραμμή εκκίνησης. Η Ρόη Αποστολοπούλου, σύζυγος του διευθύνοντος συμβούλου του Ιατρικού Κέντρου Βασίλη Αποστολόπουλου, αναδείχθηκε νικήτρια για μ;iα ακόμη φορά στα 5.000 μέτρα, αποδεικνύοντας ότι για κάποιες γυναίκες, ακόμα και αν έχουν γίνει μητέρες, η άσκηση είναι τρόπος ζωής. Στον ίδιο αγώνα διακρίθηκαν η Ελένη Κόκκαλη και η Αλεξάνδρα Μαρτίνου. Ο εφοπλιστής Νίκος Λυκιαρδόπουλος κατέφθασε από το Λονδίνο για να τρέξει στα 3.000 μέτρα και να απολαύσει τον αγώνα, ενώ η κόρη του Μίλτου Καμπουρίδη και της Μαρίνας Βερνίκου, Ντεμίλια, κατάφερε να βγει τρίτη στους παιδικούς αγώνες. Αυτή τη φορά η Μαρίνα Βερνίκου, δεν κολύμπησε περιορίζοντας τον ρόλο της σε αυτόν της φωτογράφου. 



Η συγκίνηση του τέως βασιλιά και της Αννας-Μαρίας

Η αυλαία του τριημέρου έπεσε με μια δεξίωση στο δημαρχείο Σπετσών, όπου τιμήθηκαν από τον δήμαρχο Παναγιώτη Λυράκη η δρ Μαρίνα Κουταρέλλη, ιδρύτρια και πρόεδρος του Spetses Mini Marathon, καθώς και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος και η Αθανασία Τσουμελέκα. Από τους αγώνες δεν έλειψαν, όμως, ούτε οι τηλεοπτικοί αστέρες, οι οποίοι μάλιστα κατάφεραν να τερματίσουν, όπως η Πόπη Τσαπανίδου και η Μαρία Μπακοδήμου, που φορώντας τις φόρμες και τα sneakers τους απέδειξαν τις σωματικές τους αντοχές. Εξάλλου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Charity 4U» της Holmes Place, o Αλέξανδρος Πατούνης έκανε σε 8,5 ώρες τον γύρο του νησιού συνοδεία σημαντικών Ελλήνων κολυμβητών, συγκεντρώνοντας με αυτόν τον τρόπο χρήματα για τη «Φλόγα» και το «Make a Wish». Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού ξεκίνησε με ασάνες και την Ολυμπιονίκη στο βάδην Αθανασία Τσουμελέκα να μυεί τον κόσμο στη yoga, κάνοντας sunset yoga σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου οι συμμετέχοντες αλλά και οι παρατηρητές απόλαυσαν τη φθινοπωρινή δύση. Ο μόνος που δεν πρόλαβε να την απολαύσει ήταν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ο οποίος πέταξε το Σάββατο για την Ελλάδα προκειμένου να παραβρεθεί στους αγώνες. Κωνσταντίνος και Αννα-Μαρία παρακολούθησαν τη διοργάνωση από το αγαπημένο τους νησί από τη βεράντα του «Poseidonion Grand Hotel» και στο τέλος συνεχάρησαν διοργανωτές και νικητές. Στη βεράντα του ξενοδοχείου ο Σύλλογος Ολυμπιονικών, τιμώντας τον τέως βασιλιά, του παρέδωσε αναμνηστική μπλούζα στην οποία ήταν γραμμένη η φράση «Από το χρυσό στην ιστιοπλοΐα το 1960 έως το 2012. Η ιστορία των ελληνικών ολυμπιακών μεταλλίων συνεχίζεται». Ο ίδιος την παρέλαβε φανερά συγκινημένος.

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος με τους Ολυμπιονίκες και τη διοργανώτρια του Spetses Mini Marathon δρα Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη



Αλεξάνδρα Μαρτίνου και Ελένη Κόκκαλη έτρεξαν στα 5.000 μέτρα και διακρίθηκαν



Η Μαρίνα Βερνίκου αυτή τη φορά δεν έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, αλλά φωτογράφιζε



Η Ρόη Αποστολοπούλου κέρδισε με άνεση το χρυσό μετάλλιο






Ο εφοπλιστής Νίκος Λυκιαρδόπουλος ήρθε απότο Λονδίνο ειδικά για το Spetses Mini Marathon



Σε φόρμα και η Πόπη Τσαπανίδου 



Ο Αλέξανδρος Πατούνης με την Ολυμπιονίκη στο βάδην Αθανασία Τσουμελέκα 


Αλέξανδρος Πατούνης, Σπύρος Γιαννιώτης, Αντώνης Φωκαΐδης, Κέλλυ Αραούζου λίγο πριν πέσουν στο νερό



Ελλη Φλέγγα, Θοδωρής Ζουμπουλάκης 












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης