Σπύρος Παπακωνσταντίνου: Ο «δόκιμος αξιωματικός» της πασαρέλας

Σπύρος Παπακωνσταντίνου: Ο «δόκιμος αξιωματικός» της πασαρέλας

Γεροδεμένο κορμί, γραμμωμένοι μύες, ύψος που ξεπερνά το 1,90 μ. Αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά του 24χρονου Θεσσαλονικιού που έβγαλε τη στολή παραλλαγής, ανέβηκε στην πασαρέλα και απέδειξε ότι ακόμη και στο catwalk παραμένει στρατιώτης

"Το νησί": Δείτε το trailer του δεύτερου επεισοδίου
Σπύρος Παπακωνσταντίνου: Ο «δόκιμος αξιωματικός» της πασαρέλας
Η ντουλάπα του για περίπου ενάμιση χρόνο περιελάμβανε μόνο φόρμες παραλλαγής, αμπέχονα και στρατιωτικές αρβύλες. Ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου, γεννημένος στα Κάστρα Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά το σχολείο αποφασίζει να φορέσει τη στολή του δόκιμου αξιωματικού. «Η μέρα μου ξεκινούσε με το κλασικό “Ευπειθώς αναφέρω” και ολοκληρωνόταν με δοκιμασίες και σκληρή δουλειά», λέει και συνεχίζει: «Εκπαιδεύτηκα στα όπλα, έμαθα να οργανώνω άμυνα και να αυτοσυντηρούμαι. Εκτοτε, δεν με φοβίζει τίποτα. Εχω βιώσει τέτοιο καψώνι που έμαθα να αντιμετωπίζω την κάθε δυσκολία της ζωής σαν παιχνιδάκι». Μπασκετ­μπολίστας κατά το παρελθόν, φοράει τη στολή με τα γαλόνια του δόκιμου αξιωματικού αρχικά στην Κρήτη και αργότερα στην Αλεξανδρούπολη: «Η στρατιωτική στολή τρελαίνει τις γυναίκες! Μου το έλεγαν συνάδελφοι αλλά δεν το πίστευα. Οταν άρχισα να τη φοράω και να κυκλοφορώ σε δημόσιους χώρους, έπαθα την πλάκα μου από τις αντιδράσεις. Με τον μπερέ, το γαλόνι και το αμπέχονο παίρνεις πολλά credits στα μάτια των θηλυκών». Ωστόσο, παρά τη μεγάλη επιτυχία στο αντίθετο φύλο, ο 24χρονος Θεσσαλονικιός αισθάνεται ότι τα στρατόπεδα και οι ασκήσεις πολέμου δεν ήταν αυτό που αναζητούσε στη ζωή του: «Κάποια μέρα ξύπνησα και είπα: “Τέλος! Θέλω κάτι διαφορετικό”. Κάποιοι φίλοι μού έβαλαν στο μυαλό την ιδέα του μόντελινγκ και σκέφτηκα ότι θα ήθελα να το δοκιμάσω. Απευθύνθηκα λοιπόν σε ένα πρακτορείο μοντέλων, έβγαλα τις πρώτες μου φωτογραφίες και ξεκίνησα τη δουλειά». Το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον αρχικά σοκάρεται, το ίδιο και κάποιοι πρώην συνάδελφοί του. «Το θέμα είναι να αντιληφθείς νωρίς αυτό που σου αρέσει και να τολμήσεις να πας κόντρα στο κατεστημένο», λέει και συνεχίζει: «Οι άνθρωποι που μένουν κολλημένοι στα “μη” και στα “πρέπει” από φόβο μήπως γίνουν αντικείμενο σχολιασμού είναι δυστυχισμένοι, και εγώ δεν ήμουν διατεθειμένος να σπαταλήσω έτσι τη ζωή μου».

Κλείσιμο


Ενας «πρωτάρης» σαρώνει Μιλάνο και Νέα Υόρκη

Ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου δεν πρόλαβε να εγκαταλείψει τη στρατιωτική στολή του και να φορέσει σινιέ κοστούμια και άρχισε να συζητιέται στον χώρο της μόδας. Αρχικά υπήρξε ένα από τα μοντέλα που εμπιστεύτηκαν Ελληνες σχεδιαστές στο Athens Χclusive Designers Week, αλλά και σε ατομικές τους επιδείξεις, ενώ πήραν τη σκυτάλη διάσημα γραφεία του εξωτερικού τα οποία απευθύνθηκαν στον μάνατζέρ του. Τους προσεχείς μήνες ο πρώην δόκιμος αξιωματικός θα φύγει για Μιλάνο προκειμένου να λάβει μέρος σε καστ για διαφημιστικό σποτ των Dolce & Gabbana -οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για εκείνον-, ενώ αμέσως μετά θα προσγειωθεί στη Νέα Υόρκη προκειμένου να πρωταγωνιστήσει σε καταλόγους και editorial μόδας. Αλλωστε, όπως παραδέχεται ο ίδιος, κάποιος που επιθυμεί να κάνει πραγματική καριέρα στον χώρο της μόδας οφείλει να δοκιμάσει την τύχη του εκτός συνόρων: «Είμαι αποφασισμένος να εγκαταλείψω την Ελλάδα εξαντλώντας ευκαιρίες σε μέρη που θεωρούνται πρωτοποριακά στη μόδα. Το άγνωστο, ο σκληρός ανταγωνισμός και η κούραση δεν με τρομάζουν. Περιμένω υπομονετικά στα τρίωρα δοκιμαστικά ή στις πρόβες που κάποιες φορές διαρκούν ακόμη και μία ολόκληρη μέρα. Μην ξεχνάτε ότι ως άνθρωπος που προέρχομαι από τα στρατόπεδα έχω μάθει πολύ καλά τι σημαίνει πειθαρχία. Στον απαιτητικό χώρο της υψηλής ραπτικής παραμένω στρατιώτης».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης