Να τι αλλάζει στη γεύση μας όταν πίνουμε καφέ – Ευτυχώς!

Έχετε παρατηρήσει ότι το γλυκό γίνεται ακόμη πιο γλυκό όταν το συνδυάζετε με καφέ; Ή τουλάχιστον, ότι αφήνει αυτήν την αίσθηση; Ισχύει και τώρα έχουμε και τις επιστημονικές αποδείξεις

Οι λάτρεις του καφέ που έχουν επίσης τρομερή τάση για κατανάλωση σοκολάτας και δη μαύρη, έχουν τώρα μια επιστημονική εξήγηση για το γιατί αυτά τα δύο είναι τέλειο «ζευγάρι». Μια νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Άαρχους στη Δανία, τα αποτελέσματα της οποίας μόλις δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Foods, δείχνει ότι ο καφές μας κάνει πιο ευαίσθητους στη γλυκύτητα, ερεθίζοντας τους γευστικούς κάλυκες. Ουσιαστικά, αυτό φαίνεται να συμβαίνει γιατί ο συνδυασμός καφέ με κάτι γλυκό, υποβαθμίζει την πικρότητα και ενισχύει τη γλυκύτητα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr