Αντιβιοτικά: Οι τρεις κατηγορίες ανθρώπων που τα παίρνουν συχνότερα

Αντιβιοτικά: Οι τρεις κατηγορίες ανθρώπων που τα παίρνουν συχνότερα

Μια νέα επιστημονική έρευνα δείχνει ότι παιδιά, οι ηλικιωμένοι και κάτοικοι αστικών κέντρων λαμβάνουν περισσότερα αντιβιοτικά από τους υπόλοιπους ανθρώπους – Ποιοι άλλοι παράγοντες επηρεάζουν

pills-hand
Οι κάτοικοι των πόλεων, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι παίρνουν περισσότερα αντιβιοτικά από ό,τι οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών και οι άνθρωποι μέσης ηλικίας, ενώ η χρήση των φαρμάκων αυτών μειώνεται καθώς αυξάνεται το επίπεδο μόρφωσης των ατόμων στις εύπορες χώρες. Τα δεδομένα αυτά αποτελούν τις τρεις πιο κυρίαρχες τάσεις που εντοπίστηκαν από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόννης σε μελέτη που θα δημοσιευθεί στο International Journal of Hygiene and Environmental Health.

Οι επιστήμονες αξιολόγησαν 73 δημοσιεύσεις σχετικά με τη χρήση αντιβιοτικών από ανθρώπους που δε νοσηλεύονται σε νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ζήτημα μείζονος σημασίας, αν αναλογιστούμε ότι σήμερα χορηγούνται υπερβολικά πολλά αντιβιοτικά χωρίς αυτό να είναι πάντα απαραίτητο. Συνέπεια της κατάστασης αυτής είναι η αντίσταση, με αποτέλεσμα ελάχιστα φάρμακα πλέον να αποδεικνύονται αποτελεσματικά κατά ορισμένων βακτηρίων.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης