Κόκκινο, επεξεργασμένο κρέας και κοτόπουλο: Πόσες μερίδες αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά
Κόκκινο, επεξεργασμένο κρέας και κοτόπουλο: Πόσες μερίδες αυξάνουν τον κίνδυνο για την καρδιά
Τελικά το κόκκινο και το επεξεργασμένο κρέας καθώς και το κοτόπουλο απειλούν την καρδιαγγειακή υγεία και αποτελούν παράγοντες κινδύνου για πρόωρο θάνατο; Την απάντηση δίνει νέα αμερικανική μελέτη
Οι άνθρωποι που τρώνε συχνά κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας αντιμετωπίζουν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο και για πρόωρο θάνατο από διάφορες αιτίες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Η έρευνα έρχεται λίγους μήνες μετά από μια άλλη «αιρετική» μελέτη (μετα-ανάλυση), που είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας τελικά δεν κάνει ιδιαίτερο κακό στην υγεία, συνεπώς δεν χρειάζεται κανείς να το κόψει ή να το περιορίσει δραστικά.
Η νέα μελέτη επαναφέρει την κυρίαρχη άποψη ότι το κρέας αυξάνει μεν τους κινδύνους, αν και όχι σε μεγάλο βαθμό. Όπως αναφέρει, η κατανάλωση δύο μερίδων κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα συνδέεται με αύξηση κατά 3 έως 7% του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και αύξηση 3% του κινδύνου πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Η νέα μελέτη επαναφέρει την κυρίαρχη άποψη ότι το κρέας αυξάνει μεν τους κινδύνους, αν και όχι σε μεγάλο βαθμό. Όπως αναφέρει, η κατανάλωση δύο μερίδων κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος την εβδομάδα συνδέεται με αύξηση κατά 3 έως 7% του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου και αύξηση 3% του κινδύνου πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.
Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα