Τα τρόφιμα που αυξάνουν και εκείνα που μειώνουν τον κίνδυνο για την καρδιά

Τα τρόφιμα που αυξάνουν και εκείνα που μειώνουν τον κίνδυνο για την καρδιά

Μια vegan διατροφή μπορεί να είναι το κλειδί για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου σύμφωνα με νέα έρευνα

190305201459_Vegan-1280x720
Μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να είναι το κλειδί για τη μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου. Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου Penn διαπίστωσαν ότι η διατροφή που μειώνει τα θειικά αμινοξέα – τα οποία υπάρχουν σε πρωτεινούχα φαγητά όπως το κρέας, τα γαλακτοκομικά, οι καρποί και η σόγια – συσχετιζόταν με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Lancet EClinical Medicine.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ακόμη ότι ο μέσος αμερικανός καταναλώνει σχεδόν δυόμισι φορές περισσότερα αμινοξέα συγκριτικά με την απαιτούμενη ημερήσια πρόσληψη.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης