Άνδρες vs Γυναίκες: Ποιοι πλήττονται περισσότερο από τη μοναξιά;

Άνδρες vs Γυναίκες: Ποιοι πλήττονται περισσότερο από τη μοναξιά;

Η μοναξιά αυξάνεται όσο μεγαλώνει κάποιος σε ηλικία, όχι όμως το ίδιο για άνδρες και γυναίκες, ισχυρίζεται νορβηγική σχετική μελέτη. Η οποία όμως δεν αρνείται ότι στα 80 η μοναξιά κορυφώνεται για αμφότερα τα φύλα

matthew-bennett-78hTqvjYMS4-unsplash
Οι στερεοτυπικές απόψεις για τη μοναξιά δείχνουν ότι αυτή αυξάνεται με την ηλικία. Ξεκινάμε τη ζωή με ένα ευρύ και δυναμικό κοινωνικό δίκτυο, έναν μεγάλο κύκλο γνωστών και φίλων, αλλά με την πάροδο του χρόνου οι φιλίες διαλύονται, οι άνθρωποι ακολουθούν τις ιδιαιτερότητές τους, και οι νέοι φίλοι και οι γνωστοί μας πιο δύσκολα έρχονται κοντά μας και αποκτούν σημαίνουσα θέση στη ζωή μας. Αυτός είναι ο εμπειρικός κανόνας.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε Journal of Personality and Social Psychology εξέτασε την εξέλιξη της μοναξιάς καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής στη Νορβηγία. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η καμπύλη της μοναξιάς στη μέση ηλικία και την τρίτη ηλικία εξαρτιόταν από το φύλο του ατόμου, με τους άνδρες να βιώνουν περισσότερη μοναξιά στη μέση ηλικία και τις γυναίκες να βιώνουν περισσότερη μοναξιά στα γηρατειά.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης