DBS: Η τεχνική εμφύτευσης ηλεκτροδίων που ρυθμίζει τα κυκλώματα του εγκεφάλου

DBS: Η τεχνική εμφύτευσης ηλεκτροδίων που ρυθμίζει τα κυκλώματα του εγκεφάλου

H «εν τω βάθυ εγκεφαλική διέγερση» ή DBS ( Deep Brain Stimulation), όπως είναι παγκοσμίως γνωστή είναι η μετουσίωση της επιστημονικής φαντασίας στην σύγχρονη ιατρική, καθώς μας επιτρέπει πλέον να διαβάσουμε τα εγκεφαλικά κύματα, να τα καταλάβουμε και, με μερικές στοχευμένες τροποποιήσεις σε αρκετές περιπτώσεις, να τα δαμάσουμε

200114124344_brain
H «εν τω βάθυ εγκεφαλική διέγερση» ή DBS ( Deep Brain Stimulation), όπως είναι παγκοσμίως γνωστή, είναι η τεχνική εμφύτευσης ηλεκτροδίων σε βαθιές περιοχές του εγκεφάλου με σκοπό την τροποποίηση της νευρικής λειτουργίας. Η διαδικασία είναι συγκρίσιμη με αυτή ενός καρδιακού βηματοδότη στον οποίο ο βηματοδότης βοηθά στη διατήρηση ενός κατάλληλου καρδιακού ρυθμού.

Το DBS βοηθά στη ρύθμιση των δυσλειτουργικών κυκλωμάτων στον εγκέφαλο έτσι ώστε ο εγκέφαλος να μπορεί να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά. Αυτό επιτυγχάνεται με την αποστολή συνεχόμενων ηλεκτρικών διεγέρσεων σε συγκεκριμένες περιοχές-πυρήνες του εγκεφάλου, οι οποίες εμποδίζουν τις νευρολογικές δυσλειτουργίες.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης