Ψυχοφάρμακα: Αδικημένα και όμως πολύτιμα χάπια

Ψυχοφάρμακα: Αδικημένα και όμως πολύτιμα χάπια

Η πεποίθηση του κοινού για τα φάρμακα που χρησιμοποιεί η Ψυχιατρική, προέρχεται από τα πρώτα χρόνια της ανακάλυψής τους - Τι ισχύει όμως στη σημερινή πραγματικότητα για τα ψυχοφάρμακα;

woman_thlipsi
Τα ψυχοφάρμακα δεν αποτελούν μια ενιαία κατηγορία, όπως δυστυχώς πιστεύει ο περισσότερος κόσμος. Το ομαδικό όμως αυτό «τσουβάλιασμα» κάτω από μια ταμπέλα που έχει τόσο δυσφημιστεί, αδικεί φάρμακα εξαιρετικά χρήσιμα και ασφαλή, όπως τα σύγχρονα αντικαταθλιπτικά. Εξάλλου, όπως κάθε κατηγορία φαρμάκων γενικά, έτσι και κάθε κατηγορία ψυχοφαρμάκων έχει το δικό της προφίλ δράσης και παρενεργειών.

Από τα ψυχοφάρμακα τα αντιψυχωσικά είναι εκείνα που έχουν γενικά τις περισσότερες παρενέργειες, αλλά από την άλλη προσφέρουν μιαν ανεκτίμητη υπηρεσία στους ασθενείς που πάσχουν από σχιζοφρένεια. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι χωρίς αυτά οι περισσότεροι σχιζοφρενείς θα ήταν αναγκασμένοι να βρίσκονται διά βίου έγκλειστοι σε άσυλα ή να γυρνούν και να χλευάζονται ως «τρελοί» ή «γραφικοί» από μια κοινωνία, που όπως γνωρίζουμε είναι σκληρή και δεν συγχωρεί.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης