Διαζύγιο πριν το παιδί γίνει έξι ετών: Γιατί είναι καλύτερα οι γονείς να το καθυστερήσουν

Διαζύγιο πριν το παιδί γίνει έξι ετών: Γιατί είναι καλύτερα οι γονείς να το καθυστερήσουν

Παιδιά έως έξι ετών που βλέπουν τους γονείς τους να τραβάνε χωριστούς δρόμους, είναι πιθανότερο να νιώθουν μοναξιά, να πέσουν θύμα εκφοβισμού και γενικότερα να νιώθουν μεγαλύτερη δυστυχία στο σχολείο, υποστηρίζει νέα έρευνα

paidi_goneis
Οι γονείς που χωρίζουν πριν τα παιδιά τους γίνουν έξι ετών, θέτουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την ψυχική ισορροπία και την ομαλή ένταξη των παιδιών στο σχολείο, από ό,τι όταν η διάλυση της οικογένειας γίνεται όταν το παιδί είναι έξι έως δέκα ετών, σύμφωνα με μια νέα δανική επιστημονική έρευνα.

Μεταξύ άλλων, παιδιά έως έξι ετών που βλέπουν τους γονείς τους να τραβάνε χωριστούς δρόμους, είναι πιθανότερο να νιώθουν μοναξιά, να πέσουν θύμα εκφοβισμού και γενικότερα να νιώθουν μεγαλύτερη δυστυχία στο σχολείο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ. Λένα Χογού του Πανεπιστημίου του Άαρχους, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο BMC Pediatrics, ανέλυσαν στοιχεία απαντήσεων που είχαν δώσει σε ερωτηματολόγια 219.200 παιδιά ηλικίας εννέα έως 16 ετών, από τα οποία το 31% ζούσαν σε διαλυμένη οικογένεια. Διαπιστώθηκε ότι όσα είχαν βιώσει χωρισμό των γονιών τους σε ηλικία δύο έως πέντε ετών, ένιωθαν χειρότερα στο σχολείο, σε σχέση με όσα είχαν γνωρίσει τον χωρισμό σε μεγαλύτερη ηλικία.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης