Πρωτοποριακή ελληνική συσκευή «αναγεννά» το σώμα

Πρωτοποριακή ελληνική συσκευή «αναγεννά» το σώμα

Η ανθρωποφυγόκεντρος συντελεί στη βελτίωση του καρδιαγγειακού, του μυοσκελετικού και νευρικού συστήματος, του αιθουσαίου συστήματος βελτιώνοντας την αστάθεια βάδισης και αυξάνοντας την αερόβια ικανότητα για άσκηση

high-tech-body
Τη δυνατότητα ιατρικής αποκατάστασης σε άτομα που είναι καθηλωμένα στο κρεβάτι λόγω διαφόρων παθήσεων καθώς και σε άτομα που έχουν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο παρέχει η ανθρωποφυγόκεντρος. Πρόκειται για μία συσκευή η οποία χρησιμοποιείται στα εργαστήρια της NASA και της ESA για την πρόληψη και των αντιμετώπιση των προβλημάτων σε αστροναύτες, τα οποία οφείλονται στην έλλειψη βαρύτητας κατά την παραμονή τους στο διάστημα.

Μία τέτοια συσκευή κατασκευάστηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα από την Ελληνική Εταιρεία Αεροδιαστημικής Ιατρικής και Διαστημικών Ερευνών Θεσσαλονίκης (GASMA-SR), και το Κέντρο Αεροπορικής Ιατρικής Θεσσαλονίκης (AeMC) σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ. Η συσκευή κατοχυρώθηκε με πατέντα το περασμένο καλοκαίρι και θα εφαρμοστεί σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένους που χρήζουν αποκατάστασης.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης