Ο αντιοξειδωτικός σπόρος που προστατεύει από τον Καρκίνο του Μαστού

Ο αντιοξειδωτικός σπόρος που προστατεύει από τον Καρκίνο του Μαστού

Περιέχει λιγνάνες, μία ομάδα φυτοοιστροφόνων που βοηθούν στη ρύθμιση των ορμονών, δρουν ως αντιοξειδωτικά και προστατεύουν από τον καρκίνο

linarosp
Ο λιναρόσπορος προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, τα οποία αποδίδονται κυρίως στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και ω-3. Ο λιναρόσπορος περιέχει επίσης λιγνάνες, μία ομάδα φυτοοιστροφόνων που βοηθούν στη ρύθμιση των ορμονών, δρουν ως αντιοξειδωτικά και προστατεύουν από τον καρκίνο. Ο ολόκληρος λιναρόσπορος χρησιμοποιείται κυρίως για τη βελτίωση της πεπτικής υγείας ή την ανακούφιση της δυσκοιλιότητας. Ο λιναρόσπορος μειώνει επίσης τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης και λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL ή «κακή»), μια μείωση που σχετίζεται με μικρότερο κίνδυνο καρδιοπαθειών.

Μια ομάδα ερευνητών και γιατρών του Καναδικού Κολεγίου Φυσικοπαθητικής Ιατρικής και του Κέντρου Καρκίνου Οτάβα στον Καναδά εξέτασε πολλές μελέτες σχετικά με τον λιναρόσπορο και τον καρκίνο του μαστού. Τα επιστημονικά στοιχεία δέκα μελετών που ανέλυσε δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο λιναρόσπορος έχει τη δυνατότητα να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Η μελέτη έδειξε επίσης ότι οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού που κατανάλωναν συχνά λιναρόσπορο ζούσαν περισσότερο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης