Κερατόκωνος: Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης για την πάθηση που εμφανίζουν 20.000 άτομα στην Ελλάδα

Κερατόκωνος: Σύγχρονες τεχνικές αντιμετώπισης για την πάθηση που εμφανίζουν 20.000 άτομα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι ο κερατόκωνος επηρεάζει περίπου 10.000 με 20.000 άτομα, αν και ο αριθμός ίσως δεν είναι ακριβής λόγω απουσίας παλιότερα του κατάλληλου εξοπλισμού για την ανίχνευση της νόσου σε πρώιμα στάδια. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κερατόκωνου ας δούμε πόσα γνωρίζουμε γι' αυτή την πάθηση

matia
Η Παγκόσμια Ημέρα Κερατόκωνου, στις 10 Νοεμβρίου, αποτελεί από το 2016 την πρώτη παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για τον κερατόκωνο.

Ο κερατόκωνος είναι μια πάθηση της πρόσθιας επιφάνειας του οφθαλμού, του κερατοειδή, με τη συχνότητα εμφάνισης να ποικίλει σε διαφορετικούς πληθυσμούς μεταξύ 1/500 με 1/1000. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι επηρεάζει περίπου 10.000 με 20.000 συνανθρώπους μας, αν και ο αριθμός ίσως δεν είναι ακριβής λόγω απουσίας παλιότερα του κατάλληλου εξοπλισμού για την ανίχνευση της νόσου σε πρώιμα στάδια. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο εάν υπάρχει συσχέτιση της εμφάνισης της νόσου με το φύλο, έχει εκτιμηθεί ότι οι γυναίκες εμφανίζουν υψηλότερη συχνότητα οικογενειακού ιστορικού κερατόκωνου και πιο έντονη υποκειμενική συμπτωματολογία.


Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης