Καλύτεροι μαθητές, αλλά και φοιτητές με αυτή τη μέθοδο

Καλύτεροι μαθητές, αλλά και φοιτητές με αυτή τη μέθοδο

Τα δεδομένα που προέκυψαν έπειτα από έρευνα σε φοιτητές του MIT αναδεικνύουν τη σημασία του επαρκούς ύπνου αλλά και της ώρα του ύπνου για την καλύτερη δυνατή απόδοση στις εξετάσεις

190328121103_paidi_sxoleio
Καθηγητές του MIT εντόπισαν μια σημαντική αναλογία μεταξύ των βαθμών των φοιτητών και της ποσότητας του ύπνου τους, της ώρας που κοιμούνται και της συνέπειας με την οποία ακολουθούν το πρόγραμμα ύπνου. Όπως αναδεικνύεται από τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Science of Learning, τελικά ένας καλός νυχτερινός ύπνος πριν από ένα σημαντικό τεστ δεν αρκεί για καλύτερη πνευματική απόδοση. Αντίθετα, χρειάζονται πολλές νύχτες καλού ύπνου στη σειρά για να υπάρξει διαφορά.

Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα – αναμενόμενα και μη – συμπεράσματα από ένα πείραμα κατά το οποίο 100 φοιτητές του τμήματος μηχανικής του MIT φορούσαν μια wearable συσκευή παρακολούθησης της δραστηριότητάς τους όλο το 25ωρο και καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, προκειμένου οι ερευνητές να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα δραστηριότητάς τους για το σύνολο του εξαμήνου.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης