Όταν ο χρόνος πιέζει ποιος εαυτός μας βγαίνει στην επιφάνεια; Ο καλός ή ο κακός;

Όταν ο χρόνος πιέζει ποιος εαυτός μας βγαίνει στην επιφάνεια; Ο καλός ή ο κακός;

Μια νέα έρευνα μελετά τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν οι άνθρωποι σε μια ερώτηση κοινωνικού περιεχόμενου όταν τους πιέζει ο χρόνος – Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά!

koinonikopoihsi
Όταν οι άνθρωποι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήσεις γρήγορα και ενστικτωδώς, τείνουν να αποκρίνονται με μία κοινωνικά επιθυμητή απάντηση παρά μια ειλικρινή, σύμφωνα με τα όσα δείχνει ένα σύνολο πειραμάτων που δημοσιεύθηκε στο Psychological Science.

«Η μέθοδος της άμεσης απάντησης χωρίς σκέψη, βασική στην ψυχολογική έρευνα, μπορεί να έχει πολλά θετικά, αλλά επίσης κάνει τους ανθρώπους να ψεύδονται και να λένε αυτό που πιστεύουν ότι ο συνομιλητής τους θέλει να ακούσει. Η θεωρία πίσω από αυτό είναι ότι το μυαλό του ανθρώπου διαχωρίζεται σε δύο τμήματα: το ενστικτώδες, ζωικό κομμάτι και το κομμάτι της λογικής, που θεωρείται ότι περιορίζει το ‘κατώτερο’ μυαλό. Αν ζητήσετε από κάποιον να απαντήσει άμεσα και χωρίς πολλή σκέψη, είναι πιθανό να σας δώσει ένα είδος μυστικής πρόσβασης σε αυτό το ‘κατώτερο’ μυαλό», σημειώνει χαρακτηριστικά ο John Protzko από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, γνωστικός επιστήμονας που διηύθυνε τη μελέτη.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης