Ποιοι πεθαίνουν βγάζοντας selfie

Ποιοι πεθαίνουν βγάζοντας selfie

Πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν στην προσπάθειά τους να βγάλουν μια selfie και γιατί το ποσοστό των ανδρών είναι τεράστιο συγκριτικά με αυτό των γυναικών - Μια νέα επιστημονική μελέτη που εκπλήσσει με τα ευρήματά της

selfie
Κάθε μέρα τα social media κατακλύζονται από εκατομμύρια selfie που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή. Στην προσπάθειά τους αυτή, οι πρωταγωνιστές τέτοιων φωτογραφιών φτάνουν πολλές φορές στα άκρα, ρισκάροντας ακόμα και τη ζωή τους για ένα καλό πλάνο.

Κι όμως, δεν πρόκειται για υπερβολή. Δια του λόγου το αληθές, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Family Medicine and Primary Care, υποστηρίζει ότι οι θάνατοι που συνδέονται με τις φωτογραφίες selfie είναι πολλοί περισσότεροι από όσους νομίζουμε.

Η ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Agam Bansal από το Ινστιτούτο Ιατρικών Επιστημών της Ινδίας πραγματοποίησε μια συστηματική έρευνα σε άρθρα εφημερίδων σχετικά με θανάτους λόγω… selfie και βρήκε ότι μεταξύ 2011 και 2017, 259 άνθρωποι είχαν οδηγηθεί στο θάνατο στην προσπάθειά τους να βγάλουν την τέλεια φωτογραφία του εαυτού τους. Βέβαια, η ραγδαία αύξηση παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια, αφού το 2011 πέθαναν μόλις τρεις άνθρωποι, σε σύγκριση με τους 50 του 2015 και τους 93 του 2017.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης