Επεμβατική Ακτινολογία: 4 καίριες ερωτήσεις για τις εφαρμογές της

Επεμβατική Ακτινολογία: 4 καίριες ερωτήσεις για τις εφαρμογές της

Ο αξονικός τομογράφος, εκτός του να δίνει άμεσες και ταχύτατες διαγνωστικές απαντήσεις, χρησιμοποιείται ευρύτατα για μια μεγάλη σειρά επεμβατικών πράξεων, που αφορούν τα περισσότερα νοσήματα και όλο σχεδόν το σώμα του ασθενή - Ας δούμε κάποιες από αυτές

aktinologia
Τα σύγχρονα ακτινολογικά μηχανήματα όχι μόνο προσφέρουν τη ζητούμενη διάγνωση στον κλινικό γιατρό αλλά και κάποιες φορές που η διάγνωση είναι αμφισβητούμενη, με την επιστράτευση της επεμβατικής ακτινολογίας, δίνεται λύση.

Σε όλους είναι γνωστός πλέον ο αξονικός τομογράφος, μηχάνημα του οποίου η δημιουργία τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ. Το μηχάνημα αυτό εκτός του να δίνει άμεσες και ταχύτατες διαγνωστικές απαντήσεις χρησιμοποιείται ευρύτατα για μια μεγάλη σειρά επεμβατικών πράξεων, που αφορούν τα περισσότερα νοσήματα και όλο σχεδόν το σώμα του ασθενή. Καθώς οι σχετικές ερωτήσεις από τους ασθενείς είναι πολλές, στη συνέχεια θα δοθούν οι απαντήσεις για τις πιο συχνές από αυτές, με στόχο την κατά το δυνατόν λύση των προβλημάτων που τις δημιουργούν:

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης