ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Αντιγριπικό εμβόλιο: Η καινοτομία που θα το αντικαταστήσει

Αντιγριπικό εμβόλιο: Η καινοτομία που θα το αντικαταστήσει

Ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη ενός μακροχρόνιου στόχου της επιστημονικής κοινότητας βρίσκονται πλέον οι ερευνητές, που σχεδιάζουν το εμβόλιο κατά της γρίπης σε μορφή επιθέματος

epithema
Ένα νέο εμβόλιο κατά της γρίπης σε μορφή επιθέματος αναζωογόνησε το ανοσοποιητικό σύστημα όπως μια δόση παραδοσιακού εμβολίου χωρίς να επιφέρει καμία παρενέργεια, σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Investigative Dermatology. Παρότι η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο (το επίθεμα δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε ανθρώπους), αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία μιας τεχνολογίας που θα αντικαταστήσει τις υπάρχουσες μεθόδους εμβολιασμού, όπου τα εμβόλια χορηγούνται μέσω βελόνας από τους παρόχους υγείας και στη συνέχεια απορρίπτονται ως βιολογικά απόβλητα.

«Οι επιστήμονες μελετούν νέες προσεγγίσεις εμβολιασμού χωρίς βελόνες εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, καμιά από αυτές τις τεχνολογίες, όμως, δεν κατάφερε να μακροημερεύσει. Το επίθεμα που δημιουργήσαμε εμείς ξεπερνά πολλές από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα επιθέματα με μικροβελόνες, την μέθοδο που εξετάζεται κατά κόρον, με την αποτελεσματικότητα και την απουσία τοξικότητας που το χαρακτηρίζουν να δημιουργούν ελπίδες για ένα προϊόν που μπορεί να έχει τεράστιες συνέπειες για την παγκόσμια υγεία», αναφέρει ο Δρ. Benjamin L. Miller, συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Rochester.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης