Νόσος Αλτσχάιμερ: Η «ορμόνη της πείνας» μπορεί να οδηγήσει σε νέα θεραπεία

Νόσος Αλτσχάιμερ: Η «ορμόνη της πείνας» μπορεί να οδηγήσει σε νέα θεραπεία

Η γκρελίνη που ονομάζεται «ορμόνη της πείνας», γιατί παίζει ρόλο στην όρεξη, εμπλέκεται επίσης στις διαδικασίες της μάθησης και της μνήμης και σύμφωνα με νέα έρευνα η ενεργοποίησή των υποδοχέων της μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα θεραπευτική στρατηγική αντιμετώπισης της νόσου Αλτσχάιμερ

nosos_alts
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας βρήκαν στοιχεία που υποδεικνύουν ότι η αντίσταση στην «ορμόνη της πείνας», τη γκρελίνη που βρίσκεται στον εγκέφαλο, συνδέεται με γνωστικές βλάβες και απώλεια μνήμης, φαινόμενα σχετικά με τη νόσο Αλτσχάιμερ. Τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύθηκε στο Science Translational Medicine υποδεικνύουν επίσης μια πιθανή θεραπευτική στρατηγική για την νευροεκφυλιστική διαταραχή που δεν επιδέχεται θεραπείας.

Η γκρελίνη παράγεται στο στομάχι και στέλνει σήματα στον εγκέφαλο τα οποία ρυθμίζουν την ενεργειακή ισορροπία και το βάρος του σώματος. Πολλοί την αποκαλούν «ορμόνη της πείνας», γιατί παίζει ρόλο στην όρεξη και την έναρξη ενός γεύματος, αλλά η γκρελίνη εμπλέκεται επίσης στις διαδικασίες της μάθησης και της μνήμης.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης