Έμφραγμα: Οι μικροοργανισμοί που αυξάνουν τον κίνδυνο

Έμφραγμα: Οι μικροοργανισμοί που αυξάνουν τον κίνδυνο

Εν αντιθέσει με τα βακτήρια του εντέρου, τα βακτήρια στις αθηρωματικές πλάκες είναι προ-φλεγμονώδη και μπορεί να συμβάλλουν σε καρδιακή προσβολή

emfragma1
Μικροοργανισμοί στο σώμα μπορούν να συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση των αθηρωματικών πλακών στα αγγεία και στην επακόλουθη καρδιακή προσβολή, σύμφωνα με νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Παρίσι.

Η μελέτη έδειξε ότι εν αντιθέσει με τα βακτήρια του εντέρου, τα βακτήρια στις αθηρωματικές πλάκες είναι προ-φλεγμονώδη και πως οι ασθενείς με οξύ στεφανιαίο σύνδρομο (έμφραγμα) έχουν διαφορετικά βακτήρια στο έντερό τους συγκριτικά με άτομα με σταθερή στηθάγχη.

Η διατροφή, το κάπνισμα, η ρύπανση, η ηλικία και τα φάρμακα έχουν σημαντική επίπτωση στην κυτταρική φυσιολογία, στο ανοσοποιητικό σύστημα και τον μεταβολισμό. Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι οι επιπτώσεις αυτές διαμεσολαβούνται από μικροοργανισμούς στην εντερική οδό. Αλλά η νέα μελέτη εστίασε στην συμβολή του μικροβιώματος στην αστάθεια των αθηρωματικών πλακών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης