Καρδιακή προσβολή: Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο

Καρδιακή προσβολή: Η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον κίνδυνο

Οι υψηλές θερμοκρασίες, λόγω του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής όπως υποδεικνύει νέα έρευνα

heart_attack1
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Heart Journal από επιστήμονες του Helmholtz Zentrum München και άλλων βαυαρικών ιδρυμάτων δείχνει ότι ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής λόγω ζέστης έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, δεν έχουν καταγραφεί συγκρίσιμες μεταβολές στους κινδύνους καρδιακής προσβολής λόγω κρύου.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ludwig Maximilian το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Augsburg και το νοσοκομείο Nördlingen, εξέτασαν δεδομένα περισσότερων από 27.000 ασθενών που υπέστησαν καρδιακή προσβολή μεταξύ 1987 και 2014, σύμφωνα με το Μητρώο Εμφραγμάτων του Μυοκαρδίου του Augsburg. Η μέση ηλικία των ασθενών που μελετήθηκαν ήταν περίπου τα 63 έτη, με το 73% των συμμετεχόντων να είναι άντρες και περίπου 13.000 περιστατικά να καταλήγουν στο θάνατο του ασθενούς.

Οι μεμονωμένες καρδιακές προσβολές συγκρίθηκαν με τα μετεωρολογικά δεδομένα την ημέρα του συμβάντος και προσαρμόστηκαν σύμφωνα με μια σειρά πρόσθετων παραγόντων, όπως η ημέρα της εβδομάδας που συνέβη το γεγονός και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση του ασθενούς. Το βασικό εύρημα από τη μελέτη, εξηγεί ότι ο Δρ. Kai Chen, ερευνητής στο Ινστιτούτο Επιδημιολογίας του Helmholtz Zentrum München, ήταν ότι στο σύνολο των 28 ετών, διαπιστώθηκε ότι κατά τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής λόγω ζέστης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης