Ξηροί καρποί: Έχουν λιπαρά, αλλά δεν παχαίνουν

Ξηροί καρποί: Έχουν λιπαρά, αλλά δεν παχαίνουν

Οι ειδικοί συστήνουν να καταναλώνουμε περίπου 30 γραμμάρια ξηρών καρπών την ημέρα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος αύξησης του σωματικού μας βάρους

190219174310_girl_eating_nuts-1280x720
Αναλύοντας επιδερμικά την περιεκτικότητα των ξηρών καρπών σε θερμίδες και λιπαρά θα συμπεραίναμε ότι είναι από τις πιο παχυντικές και κατά συνέπεια «απαγορευμένες» τροφές.

Ωστόσο κάτι τέτοιο είναι εντελώς αντίθετο με την πραγματικότητα. Οι ειδικοί προτείνουν ότι είναι καλό να καταναλώνουμε περίπου 30 γραμμάρια ξηρών καρπών την ημέρα χωρίς να υπάρχει κίνδυνος αύξησης του σωματικού μας βάρους κι αυτό γιατί τα λιπαρά που περιέχουν είναι κατά κύριο λόγο «καλά» λιπαρά (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα). Αυτοί οι τύποι λιπαρών μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης όταν τα επιλέγουμε αντί για κορεσμένα λιπαρά στη διατροφή μας.

Για παράδειγμα τα καρύδια είναι πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά, ενώ άλλα είδη ξηρών καρπών όμως τα φουντούκια και τα μακαντέμια έχουν περισσότερα μονοακόρεστα λιπαρά.

Τι λένε τα στοιχεία

Κλείσιμο
Μελέτες ερεύνησαν τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων και το σωματικό τους βάρος για μία μακρά περίοδο και διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που έτρωγαν συχνά ξηρούς καρπούς έβαζαν λιγότερο βάρος συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν είχαν στη διατροφή τους ξηρούς καρπούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης