Έλληνας καθηγητής ογκολογίας: «Ο καρκίνος νικήθηκε, σε δέκα χρόνια θα είναι μία χρόνια νόσος»

kathigitis

«Ο καρκίνος νικιέται, για να μην πω νικήθηκε. Στα επόμενα δέκα χρόνια θα είναι μία χρόνια νόσος». Αυτό δήλωσε ο Πατρινός χειρουργός-ογκολόγος, διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας και Χειρουργικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Γιάννης Σπηλιώτης

Ο Γιάννης Σπηλιώτης είναι γέννημα – θρέμμα Πατρινός και ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, με την οποία διατηρεί στενούς δεσμούς και επισκέπτεται συχνά.

Μάλιστα, δύο από τους γιους του σπουδάζουν στην Ιατρική Σχολή της Πάτρας.

Ο κ. Σπηλιώτης γεννήθηκε στα 1959, στην περιοχή κοντά στο στάδιο της Παναχαϊκής, πήγε στο 26ο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, στο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων (ήταν εξατάξιο τότε) και τις δύο τελευταίες τάξεις φοίτησε στο 5ο Λύκειο Αθηνών στα Εξάρχεια.

Το 1977 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή των Πατρών, μάλιστα υπήρξε ένας από τους 60 πρώτους φοιτητές της Σχολής, η οποία ιδρύθηκε εκείνη τη χρονιά.

Αμέσως μετά την ειδικότητα που έλαβε στο νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα» ο κ. Σπηλιώτης, εργάστηκε ως χειρουργός στο Ινστιτούτο Καρκίνου πανεπιστημίου Montpellier Γαλλίας, από όπου επέστρεψε στην Πάτρα, το 1992.

Από το 1993 μέχρι και το 1997 υπηρέτησε στην Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Πατρών και στη συνέχεια, μέχρι το 2009, στην Χειρουργική Κλινική Νομαρχιακού Νοσοκομείου Μεσολογγίου και στη συνέχει υπηρέτησε ως Συντονιστής Διευθυντής Α’ Χειρουργικού Τμήματος στο νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά, ενώ έχει πλούσιο επιστημονικό και συγγραφικό έργο.

Ο κ. Σπηλιώτης, μίλησε στο Πρακτορείο 104,9 FM, με αφορμή την εισήγησή του για τον καρκίνο «Ποιος είσαι; Που ζεις; Πώς ζεις;» στο 2ο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2018 (Athens Medical Leadership and Innovation Conference 2018), που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Μη φοβηθείς και μην αργήσεις γλυκοχαράζει η νίκη», αναφέρει χαρακτηριστικά για το θέμα σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 Μυστικά Υγείας» ο χειρουργός-ογκολόγος, διευθυντής Κλινικής Αντιμετώπισης Περιτοναϊκής Κακοήθειας και Χειρουργικής Ογκολογίας στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, Γιάννης Σπηλιώτης.

Ο τίτλος της ομιλίας του αποτελεί και τον τίτλο του βιβλίου του, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ιανός» και πραγματεύεται τους μηχανισμούς του καρκίνου, απαντώντας σε κρίσιμα ερωτήματα που ταλανίζουν πολλούς συνανθρώπους μας που βιώνουν αυτή την περιπέτεια.

Έως και 30% των καρκίνων οφείλεται σε κληρονομική προδιάθεση

Το πρώτο ερώτημα «Ποιος είσαι» ερμηνεύεται σύμφωνα με τον κ. Σπηλιώτη ως ένα ερώτημα σχετικά με το γενετικό υπόβαθρο. «Έχει αποδειχθεί ότι ένα 25-30% των καρκίνων οφείλονται σε μία κληρονομική προδιάθεση, που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να εκφραστεί. Έχοντας από τις αρχές του 2000 αποκωδικοποιήσει το ανθρώπινο γονιδίωμα, μπορούμε πια να έχουμε προγνωστικούς παράγοντες, και να κάνουμε έγκαιρη πρόληψη παρεμβαίνοντας σε αυτά τα άτομα, για να μην αναπτύξουν κακοήθειες. Το πιο γνωστό παράδειγμα είναι η Αντζελίνα Τζολί με τη διπλή μαστεκτομή, πριν από μερικά χρόνια». Ωστόσο όπως αναφέρει ο χειρουργός υπάρχουν και κάποια σύνδρομα, που έχουν κληρονομική προδιάθεση και «αν κάποιος σε μία οικογένεια εμφανίσει πχ ένα μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς, τότε αφαιρείται ο θυρεοειδής από όλη την οικογένεια». Το δεύτερο ερώτημα «Πού ζεις;» έχει να κάνει όπως λέει ο κ. Σπηλιώτης με τις περιβαλλοντικές συνθήκες, που σε κάποιες περιοχές ή υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι άνθρωποι αναπτύσσουν καρκίνο, για διάφορους λόγους.

Το ξύπνημα πριν τις έξι αυξάνει τις πιθανότητες καρκινογένεσης

Και το τρίτο ερώτημα «Πώς ζεις;» έχει να κάνει με τις συνήθειες της καθημερινότητας που επίσης μπορεί κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις να ενεργοποιήσουν μηχανισμούς καρκινογένεσης. Ένα παράδειγμα, όπως λέει στο Πρακτορείο Fm ο κ. Σπηλιώτης, είναι το πρωινό ξύπνημα πριν τις έξι, που έχει φανεί ότι μπορεί να αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, «γιατί στις έξι και τέταρτο ο εγκέφαλος μας δίνει εντολή στα επινεφρίδια, να εκκρίνουν την κορτιζόλη, που είναι η ορμόνη του στρες. Όταν κάποιος ξυπνήσει πεντέμισι δεν έχει αυτόn τον προφυλακτικό παράγοντα, και το στρες, το οποιοδήποτε στρες, μπορεί να ενεργοποιήσει μηχανισμούς καρκινογένεσης, πχ συναισθηματικό στρες. Το διαζύγιο αυξάνει τον επιπολασμό του καρκίνου του μαστού. Ή η απόλυση σε έναν άνδρα αυξάνει τον επιπολασμό στον καρκίνο του πνεύμονα. Άλλο παράδειγμα είναι η βαφή των μαλλιών περισσότερο από 9 φορές το χρόνο, που αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης λευχαιμιών».

Δεν σημαίνει βέβαια ότι όποιος βάφει τα μαλλιά του περισσότερες από εννέα φορές το χρόνο ή κάποιος που χώρισε θα πάθει οπωσδήποτε καρκίνο, τονίζει ο γιατρός. «Αλλά, ο τρόπος ζωής, η άσκηση, η σωστή διατροφή, παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη. Χρειάζεται υγειονομική διαφώτιση στο επίπεδο του Λυκείου, για μία σειρά από πράγματα όπως το κάπνισμα, το να οδηγείς χωρίς κράνος μοτοσυκλέτα κλπ».

«Μη φοβηθείς και μην αργήσεις γλυκοχαράζει η νίκη»

Όσον αφορά το «γιατί σε εμένα», ένα ερώτημα που ταλανίζει τις ψυχές και το μυαλό πολλών ασθενών ο Γ. Σπηλιώτης λέει χαρακτηριστικά: «Το γιατί σε μένα το οποίο το έθεσε και μετάνιωσε την ίδια στιγμή ο Μακαριστός Χριστόδουλος, είναι γιατί όλοι μας έχουμε την ψευδαίσθηση της αθανασίας. Δημιουργηθήκαμε καθ' εικόνα και καθ' ομοίωση. Ξεχάσαμε όμως ότι το καθ' ομοίωση δεν είναι ενδεχόμενα της παρούσης στιγμής, αλλά κάπου στο μέλλον. Ο καρκίνος νικιέται, για να μην πω νικήθηκε. Στα επόμενα δέκα χρόνια ο καρκίνος θα είναι μία χρόνια νόσος. Όπως ήταν παλιά η φυματίωση, όπως είναι τώρα ο σακχαρώδης διαβήτης. Θα ζεις 25-30 χρόνια και μπορεί να πεθαίνεις είτε από επιπλοκή του καρκίνου ή από κάποιο άλλο πρόβλημα». Έχουμε κατορθώσει και είμαστε σε μία λεωφόρο νίκης. Από το 1970 έως το 2010 «δώσαμε» 15 χρόνια επιπλέον ζωής, τονίζει ο διακεκριμένος χειρουργός, εξηγώντας ότι το 70 ασθενείς πέθαιναν σε έξι μήνες ή ένα χρόνο, ενώ το 2010 αντίστοιχοι ασθενείς μπορεί να «κέρδισαν» 15 και 16 χρόνια. «Και αυτό που εγώ λέω για τον καρκίνο είναι: Μη φοβηθείς και μην αργήσεις γλυκοχαράζει η νίκη».

ΣΧΟΛΙΑ (84)

Katerina

Αυτό που δε μας είπατε κύριε "Καθηγητά" είναι πότε θα νικηθεί η αλαζονεία των γιατρών που νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων για ελπίδα για να πειραματιστούν και να ικανοποιήσουν προσωπικές φιλοδοξίες. "Οι άλλοι δεν τολμούν να το κάνουν" μας είπατε στην ερώτηση γιατί όλοι οι υπόλοιποι γιατροί μας αποτρέπουν από την επέμβαση που μας προτείνατε. Όμως η εγχείριση πέτυχε, ο ασθενής απεβίωσε. Μόλις έναν μήνα μετά από την απόλυτα επιτυχή επέμβαση που "τα καθάρισε όλα" ο πατέρας μου έφυγε γεμάτος από καρκίνο. Σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, πειράματικές θεραπείες γίνονται μόνο μέσα από καλά ορισμένες διαδικασίες και πάντα με ενημέρωση και συγκατάθεση του ασθενή. Αν μη τι άλλο, οφείλετε τον δέοντα σεβασμό στους ανθρώπους που παλεύουν για τη ζωή τους.

Maria

Εμπόριο ελπίδας... Ωραία, μεγάλα λόγια του γιατρού, στη γοητεία των οποίων πιαστήκαμε και εμείς, απελπισμένοι όπως ήμασταν από την αρρώστια που χτύπησε τον δικό μας άνθρωπο... και τον πιστέψαμε τον κ. Σπηλιώτη... παρόλο που όλοι οι άλλοι γιατροί αμφισβήτησαν ευθέως τις μεθόδους του και μας απέτρεψαν... και τελικά αποδείχθηκε αυτό που υποψιαζόμασταν αλλά δεν θέλαμε να δούμε, τυφλωμένοι όπως ήμασταν από την απελπισία μας: ότι ο κ. Σπηλιώτης κάνει πειράματα. Δεν μπορώ να το εκφράσω πιο ξεκάθαρα και πιο ειλικρινά. Κάνει απλώς πειράματα, εις βάρος και κόστος (οικονομικό, ψυχικό και σωματικό) ασθενών χωρίς δυνατότητα ίασης και των οικογενειών τους. Επομένως, ας αφήσουμε τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί δήθεν νίκης επί του καρκίνου. Ας είμαστε πιο σεμνοί. Υπάρχουν και αναγνώστες που έχουν, δυστυχώς, άμεση και ιδία πείρα από τις "ελπίδες" και τις μεθόδους... αναγνώστες που άκουγαν για τριετή, πενταετή επιβίωση και, ναι, γιατί όχι και ίαση (!!) και τελικά έχασαν τον δικό τους άνθρωπο μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες.. Ας είμαστε, τουλάχιστον, πιο σεμνοί, γιατρέ. Αφού δεν μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς... και ας σταματήσουμε να πουλάμε ελπίδα ...

S.P.L.

Το διαφημιστικό ύφος δεν εχει σχέση με την Ιατρική Στην Ιατρική δεν ισχύουν οι βαθμολογίες Ο καρκίνος δεν έχει κατανοηθεί Οι χημειοθεραπείες ειναι τυχοδιωκτικές

Νίκος

Διάβασα μια σειρά από πικρόχολα σχόλια αναγνωστών για τον κ. Σπηλιώτη αλλά και ανθρώπων που έχουν χάσει συγγενείς με καρκίνο. Με σεβασμό στην ανθρώπινη απώλεια αφού όλοι γνωρίζουμε ότι πάντα στις μάχες υπάρχουν προβλέψιμες και όχι απώλειες, θα ήθελα να σας πω ότι γνωρίζω τον κ.Σπηλιώτη από συγγενή μου-ασθενή του, που ζει περίπου 6 χρόνια και είναι καλά. Τον έβλεπα τότε στο νοσοκομείο Μεταξά καθημερινά να παλεύει τον καρκίνο με τους ασθενείς του, να τους χαμογελά, να τους εμψυχώνει, χωρίς ποτέ του να τους δώσει παραπάνω ελπίδα αλλά να τους εξηγεί με βάση τα επιστημονικά δεδομένα τις ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ η κάθε περίπτωση να τα καταφέρει ή όχι. O άνθρωπος κάνει χειρουργική-ογκολογία πάνω από 20 χρόνια με μετεκπαιδεύσεις, ομιλητής σε διεθνή και ελληνικά αναγνωρισμένα συνέδρια και ένα αισιόδοξο του μήνυμα που πηγάζει από την διεθνή βιβλιογραφία και όχι από προσωπικές του μελέτες, που δεν αποτελεί προφητεία αλλά τεκμηριωμένη επιστημονική προσέγγιση προκαλεί κακή αντίδραση σε κάποιους, ευτυχώς μειοψηφία. Καθημερινά χάνονται τόσοι νέοι άνθρωποι σε τροχαία, οι γιατροί παλεύουν στις εντατικές δίνοντας τις μάχες τους, φταίνε και αυτοί; έχουν ευθύνες αυτοί που αγωνίζονται για την ανθρώπινη ζωή!!! Δεν διαβάζετε ότι οι γιατροί μετρούν καρκινοπαθείς τους με ίαση, με ποιότητα ζωής. Ο Σπηλιώτης μαζί και με άλλους αξιόλογους γιατρούς παλεύει ενάντια στον καρκίνο, έχει αφιερώσει την ζωή του σε αυτό και αντί να είμαστε επικριτικοί και κακοί μαζί του, ας δεχτούμε το αισιόδοξο μήνυμα του και ας επικεντρωθούμε στην ΠΡΟΛΗΨΗ του καρκίνου (μήνυμα του βιβλίου του άλλωστε)…υπάρχει ελπίδα.

Προβοκάτορας

Γιατί δεν έκατσε στα νοσοκομεία του ΕΣΥ να σώζει με τον τίμιο μισθό του τον κόσμο με καρκίνο και πήγε στο πανάκριβο ιδιωτικό; Δηλαδή και επί Σύριζα όποιος δεν έχει λεφτά πάει άκλαυτος;

Αλεξανδρος

Βρε βλαξ προβοκατορα μεχρι πέρυσι στο δημόσιο ηταν... τι σε ενοχλεί περισσότερο ; Οτι τώρα ειναι στο ιδιωτικό και τα λεει απο εκει ; Δηλαδή αν τα έλεγε πέρυσι δεν θα είχες τι να πεις ; Γίδι ε γίδι . Στο θέμα μας τώρα ! Ο γιατρός καλά τα λεει ! Συγχαρητήρια επειδή τον γνωρίζω προσωπικα και ξερω τις θυσίες και τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει ! Παντάνασσα έβλεπε την ιατρική σαν λειτούργημα και προκαλώ έναν που τον ξέρει να πει το αντίθετο . Όλοι οι υπόλοιποι έξω απο τον χώρο πολλα τραγούδια λετε . Κράζετε ανθρώπους χωρις να ψάξετε η να διαβασετε τι έχουμε πετύχει η Γιατι τα λένε ! Εύγε γι γιατρέ

Προβοκατωρ

Επειδή δεν φαίνεται να είσαι και πολύ έξυπνος μήπως μπορείς να διαννοηθεις ότι τέτοιες δηλώσεις από ιδιωτικές κλινικές εμπεριέχουν και ποσοστά; Όσο για το "βλαξ" το αφήνω για σένα και τον άλλο των 6.15

Αλεξανδρος

να σου πω ρε φιλαρακο προβοκατορα , για ποια ποσοστα μιλας ? επισης για ποιον τιμιο μισθο μιλας ? για πες μας ? για τα 1300 ευρω ? για αυτα μιλας ? ειναι απλως τοσο μεγαλος ο φθονος σου που καποιος μπορει να αμοιβεται καλυτερα και μπορει να ξεφυγει απο την μιζερια του δημοσιου , που απλως δεν βλεπεις την αληθεια . και να ελεγα οτι δεν αξιζει κατι τετοιο , θα σου ελεγα εχεις ολα τα δικια με το μερος σου . σε πληροφορω λοιπον οτι ειμαι ασθενης του που ζω 6 χρονια λογω αυτου του κυριου , οποιος μαλιστα με χειρουργησε σε δημοσιο νοσοκομειο και παλευε με τον καρκινο μου ορθιος για παραπανω απο 7 ωρες μεσα στο χειρουργειο , οταν υπηρετουσε εκει . και να σε ρωτησω και κατι αλλο . ο τιμιος μισθος που αναφερεσαι συμπεριλαμβανει και τα τηλεφωνηματα που μπορει να του εκανα στις 3 τα ξημερωματα για να λυσω τις αποριες μου σχετικα με την παθηση μου ή θα επρεπε να λαμβανει καποιο επιδομα για αυτο σαν δημοσιος υπαλληλος ? μαλλον δασκαλακος εισαι σε κανα δημοτικο που τελειωνει το ωραριακι του κατα τη μια και μετα παει σπιτι και καθεται στον υπολογιστη και γραφει ασυναρτησιες για να μπορεσει να μετριασει τον φθονο που νιωθει . γυρνα πισω στη μιζερη ζωουλα σου και συνεχισε να αναζητας τετοιες ειδησεις για να μπορεις να ικανοποιησεις το εγω σου, που μαλλον δεν καταφερες τοσα χρονια . καλη συνεχεια σου ευχομαι και λιγοτερη χολη στο μελλον . πραγματικα ευχομαι να μην χρειαστει ποτε να πεσεις στα θεια χερια αυτου του ανθρωπου και να εισαι υγιης .

Σε ίδια λογική

Αγαπητέ συμπάσχοντα, αν υποτροπιάσει πάει ο καρκίνος σου και χρειασθείς πάλι μια 7ωρη εγχείρηση στα χέρια αυτού του Αγίου και αντίστοιχα 10 μέρες νοσηλεία στην ιδιωτική κλινική, και μετά χημειοθεραπεία, για πόσα χρήματα μιλάμε; Για 30 χιλιάδες, για 50, για 250 χιλιάδες ευρώ(έχω παράδειγμα), και εγώ που δεν τα έχω;

Maria

Επειδη προκαλεσες εναν που τον γνωριζει να μιλησει, θα μιλησω εγω, που δυστυχως τον γνωρισα. Ο ανθρωπος λεει συστηματικα και απροκαλυπτα ψευδη. Πουλαει τρελα και ελπιδα, και το γεγονος οτι πλεον το κανει με το αζημιωτο σε ιδιωτικο νοσοκομειο, ε, ειναι επιβαρυντικη περισταση, πως να το κανουμε... χαιρομαι που πηγες καλα με την ασθενεια σου, να σου πω ομως οτι ο Σπηλιωτης τον πατερα μου τον ταλαιπωρησε τσαμπα, τον χειρουργησε χωρις να υπαρχει κανενας λογος και καμια ελπιδα, και στο τελος, οταν γεμισε καρκινο σε χρονο ρεκορ, τον εδιωξε απο το νοσοκομειο, μην χρεωθει την αποτυχια, και μην τον ειδατε τον παναγη.... ο ανθρωπος πεθαινε και ο Σπηλιωτης μας ελεγε να κανουμε κολονοσκοπηση, ταχα μου δεν ηξερε τι συμβαινει... για να μας πεισει να κανουμε την επεμβαση μας εταξε λαγους με πετραχηλια, μας κοροιδεψε, και τελικα μας γυρισε την πλατη... προχτες πεθανε γνωστη μας που ακουγε τα ιδια, και καλα την ειχε κερδισει την πενταετια, και εφυγε σε εξι μηνες με πολυ πονο και φοβερη ταλαιπωρια...ντροπη, βγαινει και μιλαει... να μας πει πρωτα αν και ποσους εχει βοηθησει, και αν τα ποσοστα του ειναι στα ορια της τυχαιοτητας, και μετα να το παιζει θεος...

Πατρινός..

Ο ένας Πατρινός βρήκε 600 δις στο Μοναστηράκι, ο άλλος προφητεύει τους σεισμούς, ο τρίτος νίκησε τον καρκίνο.. Αν είναι και συριζαίος εξηγούνται όλα, εδώ ο άλλος έταξε χάρισμα όλων των δανείων του λαού και μετά λέει ότι όλες μας οι υποσχέσεις πραγματοποιήθηκαν

εγώ δεν είμαι

ούτε καθηγήτρια, ούτε πανεπιστημιακή ούτε τίποτα από όλα αυτά, ένα λύκειο με το ζόρι έχω τελειώσει, αλλά να υπάρχετε κάποιοι και μάλιστα γιατροί με περγαμηνές που νομιμοποιείτε την παλαβομάρα της διεστραμμένης και σεξουαλικά παρανοϊκής Τζολί (σύμφωνα με δηλώσεις του συζύγου της, πρώην εραστών της, της ιδίας και πολλών άλλων) να πάει να κάνει μαστεκτομή και στα δυο στήθη (???!!!) μήπως, εάν και εφόσον κάπου, κάπως, κάποτε εμφανίσει καρκίνο στο στήθος αυτό είναι εκ των ουκ άνευ!! είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο!! για να νομιμοποιήσετε έτσι τις κάθε είδους "έρευνες", "διατριβές" σας και "εφευρέσεις" σας. Έλεος δηλαδή!! Η κάθε παλαβιάρα ας κάνει ότι θέλει, δεν έχετε δικαίωμα με τη δύναμη που σας δίνει η γνώση να επικροτείτε τη διαστροφή του καθενός! έχετε ευθύνη απέναντι στο ανθρώπινο είδος οι γιατροί επιτέλους!!!!!! Όταν και εάν εμφάνιζε τελικά καρκίνο, ας πήγαινε να κάνει ότι προβλέπεται από την επιστήμη η οποία επιστήμη εντωμεταξύ και μέχρι να έρθει η στιγμή που θα εμφάνιζε τον καρκίνο, ίσως είχε προχωρήσει και δεν χρειαζόταν καν μαστεκτομή.

Μιχάλης

εκ των ΩΝ ουκ άνευ

MIK

Το δούλεμα και η διαφήμιση συνεχίζονται. Ας σου στείλω κάποιους με κάποιους καρκίνους και να δω αν θεωρούν εκεί θεραπεία το να κάνουν τους απομένοντες 3 μήνες ζωής, 6 μήνες ζωής με σωλήνες στα μπράτσα και καθημερινά ξερνοβολητά.

Φυσικά και δεν νικιέται παντού ο καρκίνος.

Αυτά που λέει ο κ. Καθηγητής για την νίκη επί του καρκίνου ισχύουν για πάρα πολύ λίγα νοσοκομεία (ίσως 1% στον Κόσμο) και ελάχιστους γιατρούς (στην Ελλάδα, εγώ τουλάχιστον, ξέρω μόνον το Ιατρικό Διαβαλκανικό και τον ίδιο). Στα άλλα νοσοκομεία και τους άλλους γιατρούς φυσικά και δεν ισχύουν. Δεν μπορεί να το γράψει όμως έτσι, γιατί θα πέσουν να τον φάνε οι ανταγωνιστές.

@ Φυσικά και δεν νικιέται παντού ο καρκίνος. 26/11/2018, 09:40

Το ΠΘ να δώσει αμέσως το τηλέφωνο του Νοσοκομείου και του κ. Καθηγητή για να σωθεί κόσμος. Δεν έχουν όλοι οι ηλικιώμένοι Ιντερνέτ.

Αστρολογια

Επειδη ο κ."καθηγητης"(?) παν/μιου(?) της φαντασιας του καταγεται απο την περιοχη Πατρων και περιχωρων κατι μου θυμιζει...Το βρηκα!...Τον Σωρρα με τα 600 Δισ. Ευρω,που θα εσωζε την Ελλαδα....Εγω ειμαι συντ. καθηγητης παν/μιου μαθηματικος και φυσικος.Ημουνα στο ποδι απο τις 5 το πρωι και σε ηλικια 5 ετων,γιατι η οικογενεια μου ηταν πολυ φτωχη,πειναγαμε!..Εκανα ολες τις "καλες" δουλειες,oπως φυλαξα αγελαδες,προβατα,καπνα,ρυζια,βαμβακια,ντοματες, καρπουζια, και πολλα αλλα στην πεδιαδα Αγρινιου.Αυτα ειναι ΑΓΝΩΣΤΟΣ Χ για τον "καθηγητη"(?) αγνωστου παν/μιου κ.Σπηλιωτη .Η ιστορια αυτη συνεχισθηκε μεχρι τα 25 μου.Εκτοτε εγινα παν/κος και συνταξιοδοτηκα μετα 43 χρονια υπηρεσιας το2010.Τωρα εξακολουθω την ερευνα και ειμαι κατα καιρους επισκεπτης καθηγητης σε παν/μια των ΗΠΑ.ΠΑΝΤΟΤΕ σηκωνομουν στις 5~6 το πρωι .Εκει απεδιδε ο εγκεφαλος μου.Τωρα ειμα 75 ετων,εφαρμοζω το ιδιο ωραριο εργασιας,περπαταω 1-2 ωρες την ημερα ,και γενικα, ΔΕΝ αφηνω ΚΕΝΑ στο μυαλο μου.Συμφωνα την φανταστικη ιστορια σας περι καρκινου, ΕΓΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ,οποτε θα ειχε διακοπει η γραμμη κοσμου μου( world line in Relativity Theory) ,και θα ειχα γινει αγγελουδι!...Θεωρια εχετε,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΤΥΠΟ (Eλλην.MODEL).Aρα ,οι αποψεις σας περι καρκινου ειναι "επεα πτεροεντα" ,οπως ειπε ο μακαριτης Ομηρος. Αναφορικα με την ηθοποιο Jolie-εχει πλουσια σεξουαλικα "ανωμαλη" γραμμη κοσμου-προς επιρρωση των ισχυρισμων σας, κυριε "καθηγητα "την "πατησατε"!..Χρησιμοποιησατε επαγωγικο συλλογισμο,μεταβαινοντας απο το μερικο στο γενικο.Αυτο κοινωνικα ειναι επικινδυνο.Ο επαγωγικος συλλογισμος,στα μαθηματικα. παει απο γενικο στο μερικο!.. Εχετε ιατρειο?Αν ναι σας ζηλευω.,γιατι εγω και πολλοι αλλοι συναδελφοι ειμαστε προλεταριοι..

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ

Αξιότιμε κ.Καθηγητά-Αστρολογία διάβασα τα σχόλια σας με ιδιαίτερο σεβασμό και θα ήθελα να σας πω ότι τα συμπεράσματα του βιβλίου στηρίζονται σε μια σειρά από μελέτες και επιδημιολογικά δεδομένα. Ως καθηγητής των Φυσικομαθηματικών θα γνωρίζεται ότι η στατιστική προβολή κάποιων δεδομένων δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι π.χ. ξυπνάνε πρωί ή όσοι καπνίζουν θα πάθουν όλοι καρκίνο. Αποτυπώνεται όμως σε διάφορες ερευνητικές μελέτες ότι μια σειρά δεδομένα από τον τρόπο που ζούμε καθώς επίσης και παράγοντες του περιβάλλοντος δείχνουν να έχουν συσχέτιση με μηχανισμούς καρκινογένεσης. Συνταυτίζομαι στους συλλογισμούς σας γιατί και εγώ μεγάλωσα από εργατική οικογένεια, δούλεψα σε συνεργεία αυτοκινήτων και καράβια, αφυπηρέτησα από το δημόσιο τομέα της υγείας άρα θεωρώ τον εαυτό μου ακαδημαϊκό προλεταριάτο. Ως προς ποιου Πανεπιστημίου καθηγητής είμαι θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι από τον Απρίλιο του 2016 έχω επιλεγεί καθηγητής του μεταπτυχιακού προγράμματος του European School of Peritoneal Surface Oncology που εκπαιδεύει νέους χειρουργούς σε όλο τον κόσμο. Τέλος θα ήθελα να σας πω ότι έχω δημοσιεύσει 120 ξενόγλωσσες εργασίες που μπορείτε να τις βρείτε στο PubMed και 60 scopus ενώ είμαι συγγραφέας 9 βιβλίων χειρουργικής στην ελληνική, αγγλική και γαλλική γλώσσα. Με εκτίμηση και σεβασμό στην προσωπική σας σκέψη και άποψη. Ιωάννης Σπηλιώτης.

@ Αστρολογια 26/11/2018, 08:51

Απατεωνάκο, είσαι τόσο καθηγητής Πανεπιστημίου όσο και ο Prof. Lysimachos αμέσως πιό κάτω. Κάτι μού λέει ότι είστε και το ίδιο πρόσωπο. Κάτω τα χέρια από τον Σπηλιώτη.

Trampakoulewicz

Καλο μου παιδι,πρεπει να εισαι καθηγητης της διαδικτυακης ( ελλην . internet)περιηγησεως!...Τετοια αντιδραση ...ουτε ,αν σου εκαναν μεγαλο κακο.Αν δεν υπηρχαν οι μαθηματικοι ,οπως Αριστοτελης,Boole,Hilbert,Goedel,Turing,...τωρα τι παιχνιδι θα εκανες? Κανε μια επισκεψη σε καθηγητη ιατρικης(να εισαι παντοτε καλα στην υγεια) ,και θα διαπιστωσεις μειωση στο πορτοφολι σου,τουλαχιστον κατα 150 Ευρω!.. Αν ερθεις στο γραφειο μου να με ρωτησεις για μαθηματικα -ερχονται κατα καιρους πολλοι ερασιτεχνες μαθηματικοι- η επισκεψη ειναι ΔΩΡΕΑΝ ( ελλην. τζαμπα) ,γιατι το μονο σοσιαλιστικο ειδος ,που πρεπει να ειναι ΔΩΡΕΑΝ ,ειναι η ΓΝΩΣΗ.Εννοειται η θυρα (ελλην.πορτα) του γραφειου μου ειναι ΠΑΝΤΟΤΕ ανοικτη για τους ΝΕΟΥΣ. Να εισαι καλα... Σημειωση:To "καθηγητηλικι" στην Ελλαδα χρησιμοποιειται ,κατα κορον,για κοινωνικη δικτυωση,υπουργοποιηση,"βολευτιλικι",αριστες δημοσιες σχεσεις,εισπραξη υψηλων αμοιβων,πολλαπλες δημοσιες θεσεις,με το αζημειωτο.Γενικα τα περνανε καλα.Δεν τους αγγιζουν τα μνημονια.Οταν πανε π.χ. στις ΗΠΑ ισχυουν αλλα standards...Εκει γινεται αποτομη προσγειωση..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

190508171825_mastou2

Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της ιατρικής και για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, καθώς οι επιστήμονες διερευνούν την αποτελεσματικότητα υπολογιστικών μοντέλων βαθιάς μάθησης στον εντοπισμό των γυναικών που κινδυνεύουν

190517190602_anasa

Η Παρασκευή Κατσαούνου ξεδιαλύνει μύθους που σχετίζονται με το βρογχικό άσθμα και μας ενημερώνει για όσα πρέπει να γνωρίζουμε