Η Ελλάδα πρώτη σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην Ευρώπη

antibiotics

Πρώτη σε παιδική παχυσαρκία η Κύπρος - Δύο στους δέκα κατοίκους δεν έχουν νοσοκομειακή κάλυψη στη μεγαλόνησο

Πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ στην παιδική παχυσαρκία κατέχει η Κύπρος, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ για την Υγεία το 2018.

Ειδικότερα τα στοιχεία για τη Κύπρο αναφέρουν:

-Ψηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας μεταξύ των παιδιών ηλικίας 7-8 ετών, με 21% παχύσαρκα αγόρια και 19% παχύσαρκα κορίτσια, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε είναι 13,4% και 9,9%, αντίστοιχα.

-Η Κύπρος βρίσκεται στη δεύτερη υψηλότερη θέση στη κατανάλωση αντιβιοτικών στην Κοινότητα με 33 καθορισμένες ημερήσιες δόσεις ανά 1.000 άτομα, με πρώτη την Ελλάδα (36 καθορισμένες ημερήσιες δόσεις). Ακολουθούν η Ρουμανία και η Γαλλία με 30 καθορισμένες ημερήσιες δόσεις ανά 1.000 άτομα.

-Η Κύπρος περιλαμβάνεται μεταξύ των τριών κρατών-μελών της ΕΕ, των οποίων ποσοστό τουλάχιστον 10% του πληθυσμού τους δεν καλύπτεται από υπηρεσίες Υγείας. Σημειώνεται ότι η Κύπρος βρίσκεται στην τελευταία θέση με 17% και ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών κρατών της ΕΕ, στις οποίες η κάλυψη εσωνοσοκομειακού κόστους είναι κάτω από το 70%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ανέρχεται στο 93%.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Los Bomboneros

Αφού τόσο άσχετοι είναι και οι γιατροί και οι ασθενείς, τι περιμένουμε; Ο άλλος ακόμα και για συνάχι, θα πάρει το γιατρό να τον πρήξει αν "πρέπει" να πάρει αντιβίωση και ο γιατρός για να τον ξεφορτωθεί κιόλας επειδή ο άλλος είναι κατά φαντασία ασθενής, θα του πει ναι, να πάρει. Δεν καταλαβαίνουν ότι δεν έχει νόημα να παίρνεις αντιβίωση για απλό κρυολόγημα, γρίπη κτλ. Κι όμως, ο κάθε Ελληνάρας, κατεβάζει τις καρτέλες με την αντιβίωση σαν καραμέλες και "συνταγογραφεί" κιόλας και για τους άλλους: με το παραμικρό και χωρίς να συμβουλευτεί καν γιατρό ή έχει αποτελέσματα εξετάσεων, δίνει-προτείνει αντιβίωση στον καθένα, ακόμα και στα παιδιά του! Που ακόμα και να υπάρχει λόγος αντιβίωσης, λες και ξέρει το εκάστοτε στέλεχος του μικροβίου, ώστε να χορηγήσει την κατάλληλη δραστική ουσία.

...

κάθε τέσσερις μήνες, πρέπει να λαμβάνουμε αντιβίωση για 10 μέρες.

Η συνήθεια προερχεται

απο την εποχή που ο γιατρός έδινε αντιβιοτικό για ψύλλου πήδημα γιατί τον συνέφερε, και η κακή συνήθεια έμεινε.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kid_studying

Ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία για να μπουν τα παιδιά στον κόσμο των αγγλικών; Πώς μπορεί να τα αγαπήσει ένα παιδί και ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός καλού δασκάλου;

askisi_entasi

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα έρευνα σε ότι αφορά την καρδιοαναπνευστική ικανότητα υγιών ανθρώπων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όσο περισσότερο κινούμαστε τόσο περισσότερο θα ζήσουμε ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης