Μήλο, ο απόλυτος πρωταγωνιστής του χειμώνα!

Μήλο, ο απόλυτος πρωταγωνιστής του χειμώνα!

Μπορεί το μήλο να έχει στιγματίσει το ανθρώπινο είδος με βάση το προπατορικό αμάρτημα, αλλά από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και βέβαια έχει αποκαταστήσει πλήρως την αξία του.

utugw
Εκτός του ότι αποτελεί ένα από τα βασικότερα φρούτα της διατροφής μας, το μήλο αποτελεί κι ένα από τους βασικούς ‘φύλακες’ της υγείας μας. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά τα οποία μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του οργανισμού μας.

Η φλούδα του περιέχει μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών οι οποίες συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του εντέρου, τον έλεγχο του σωματικού βάρους αλλά και την πρόληψη πολλών ασθενειών. Η πηκτίνη του μήλου είναι μία από τις πιο γνωστές φυτικές ίνες που περιέχει, η οποία συμβάλλει αποτελεσματικά τόσο στα φυσιολογικά επίπεδα χοληστερόλης όσο και σακχάρου στο αίμα.

Το μήλο περιέχει επιπλέον ποικιλία αντιοξειδωτικών πολυφαινολών και βιταμινών, όπως η κουερσετίνη, η βιταμίνη Α και η βιταμίνη C. Η κουερσετίνη ανήκει στην κατηγορία των φλαβονοειδών και πέραν την ισχυρής αντιοξειδωτικής της δράσης που παρουσιάζει, φέρεται να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργίας.



LANES-VITAMIN-C-1000mg-CRANBERRY
Κλείσιμο


Η βιταμίνη Α έχει σημαντική συμβολή στην υγεία του δέρματος, στην καλή όραση αλλά και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη C, μία από τις δημοφιλέστερες βιταμίνες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, εμπλέκεται σε πολλές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Σημαντικότερη για την φθινοπωρινή αλλά και χειμερινή περίοδο είναι αυτή της ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η βιταμίνη C συμβάλλει στην κυτταρική ανοσολογική απόκριση υποστηρίζοντας πλήθος κυτταρικών λειτουργιών τόσο του έμφυτου όσο και του προσαρμοστικού ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, συσσωρεύεται στα φαγοκύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος και συμβάλλει στην εξουδετέρωση των διαφόρων μικροβίων και βακτηρίων.



LANES-VITAMIN-C-1000mg-MARACUJA


Όντας υδατοδιαλυτή βιταμίνη δεν αποθηκεύεται στον οργανισμό γι΄αυτό και η καθημερινή επαρκής πρόσληψη της είναι απαραίτητη. Ανεπάρκεια της βιταμίνης C έχει ως αποτέλεσμα την εξασθένιση της λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και την υψηλότερη ευαισθησία στις λοιμώξεις.

Ένα μήλο αποδίδει περίπου το 7% της ΣΗΠ (Συνιστώμενης Ημερήσιας Ποσότητας) σε βιταμίνη C, ενώ υπάρχει ποικιλία φρούτων και λαχανικών τα οποία αποδίδουν ικανοποιητικές ποσότητες της βιταμίνης. Πλήθος μελετών έχει δείξει πως Ειδικά αυτή τη περίοδο που τα κρυολογήματα και οι ιώσεις είναι σε μεγάλη έξαρση και η μάχη του οργανισμού μας χρειάζεται σημαντική ενίσχυση, η συμπληρωματική λήψη βιταμίνης C συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη τους.

Τα συμπληρώματα διατροφής προσφέρουν, συνήθως, υψηλότερες ποσότητες βιταμίνης C βοηθώντας έτσι σημαντικά στην τόνωση και την ευεξία του οργανισμού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η σειρά βιταμινών C από τη Lanes που συνδυάζει ποικιλία μορφών όπως αναβράζοντα δισκία, καταπινόμενες και μασώμενες ταμπλέτες, σε διαφορετικές περιεκτικότητες και γεύσεις για την κάλυψη όλων των αναγκών και προτιμήσεων.



LANES-VITAMIN-C-1000mg-ORANGE


Η αναβράζουσα βιταμίνη C 1000mg με κλασική γεύση πορτοκάλι η οποία βοηθά στην άμυνα του οργανισμού. Πλέον πλαισιώνεται από τέσσερις ακόμη βιταμίνες C 1000mg με προσθήκη φυσικών συστατικών για την ενίσχυση της δράσης τους και στοχευμένη αποτελεσματικότητα. Βιταμίνη C 1000mg με γεύση μαρακούγια που περιέχει φυσικό εκχύλισμα κουρκουμά για επιπλέον αντιφλεγμονώδη δράση, γεύση κράνμπερι με επιπλέον συμπυκνωμένου χυμού κράνμπερι για την τόνωση της υγείας των ούλων και του ουροποιητικού συστήματος, γεύση μάνγκο-ανανά με την προσθήκη συμπυκνωμένου χυμού πορτοκάλι για μεγαλύτερη αντιοξειδωτική προστασία και γεύση λεμόνι με την προσθήκη Ginseng για περισσότερη τόνωση.

Φυσικά, οι επιλογές δε σταματούν εκεί αφού η Lanes προσφέρει μία ολοκληρωμένη σειρά βιταμίνης C. Καταπινόμενα, αναβράζοντα και μασώμενα δισκία σε περιεκτικότητες των 135mg, 500mg ή 1000mg και σε συνδυασμούς με συστατικά όπως Echinacea, Σαμπούκο, ψευδάργυρο που συμβάλλουν στην ανοσοενίσχυση ανάλογα με το στόχο και την ανάγκη που έχει ο καθένας από εμάς.

Πλέον επειδή η ισχύς εν τη ενώσει όχι μόνο ένα μήλο αλλά και μία βιταμίνη C Lanes την ημέρα κάνουν το γιατρό ακόμα πιο πέρα…!


LANES-VITAMIN-C-1000mg-PINEAPPLE-MANGO


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης