Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος

atmos_mageirema

Όταν το φαγητό μαγειρεύεται στον ατμομάγειρα λόγω του ότι χρησιμοποιείται λίγο νερό και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι ο πιο υγιεινός

Ο τρόπος μαγειρέματος παίζει μεγάλο ρόλο μιας και μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα της διατροφικής αξίας της τροφής σε θρεπτικά συστατικά ή να μειώσει ή να αυξήσει την περιεκτικότητά της σε τοξίνες. Δες ποιοι είναι με τη σειρά οι καλύτεροι τρόποι μαγειρέματος.

Στον ατμό
Όταν το φαγητό μαγειρεύεται στον ατμομάγειρα είναι έτοιμο σε μερικά λεπτά. Λόγω του ότι χρησιμοποιείται λίγο νερό και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι ο πιο υγιεινός. Μάλιστα η θερμοκρασία είναι αρκετή για να καταστρέψει τα μικρόβια και μερικές από τις τοξίνες τους. Από την άλλη δεν επηρεάζει τα θρεπτικά συστατικά ενώ ακόμα και οι πιο ευπαθείς βιταμίνες καταφέρνουν και επιβιώνουν. Ο τρόπος μαγειρέματος παίζει μεγάλο ρόλο μιας και μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα της διατροφικής αξίας της τροφής σε θρεπτικά συστατικά ή να μειώσει ή να αυξήσει την περιεκτικότητά της σε τοξίνες.

Διαβάστε περισσότερα στο keepup

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

sabouan159

Οι φθαλικές ενώσεις, μία κατηγορία χημικών ουσιών που θεωρούνται ενδοκρινικοί διαταρράκτες και χρησιμοποιούνται ευρέως σε καταναλωτικά προϊόντα, συσχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών παθήσεων

190520112657_quiz-fruit-1280x720

Το top 5 των φρούτων που πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μια θέση στο τραπέζι μας για τα θρεπτικά συστατικά τους που συμβάλλουν στην καλή υγεία του ανθρώπου