Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος

Όταν το φαγητό μαγειρεύεται στον ατμομάγειρα λόγω του ότι χρησιμοποιείται λίγο νερό και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι ο πιο υγιεινός

atmos_mageirema
Ο τρόπος μαγειρέματος παίζει μεγάλο ρόλο μιας και μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα της διατροφικής αξίας της τροφής σε θρεπτικά συστατικά ή να μειώσει ή να αυξήσει την περιεκτικότητά της σε τοξίνες. Δες ποιοι είναι με τη σειρά οι καλύτεροι τρόποι μαγειρέματος.

Στον ατμό
Όταν το φαγητό μαγειρεύεται στον ατμομάγειρα είναι έτοιμο σε μερικά λεπτά. Λόγω του ότι χρησιμοποιείται λίγο νερό και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι ο πιο υγιεινός. Μάλιστα η θερμοκρασία είναι αρκετή για να καταστρέψει τα μικρόβια και μερικές από τις τοξίνες τους. Από την άλλη δεν επηρεάζει τα θρεπτικά συστατικά ενώ ακόμα και οι πιο ευπαθείς βιταμίνες καταφέρνουν και επιβιώνουν. Ο τρόπος μαγειρέματος παίζει μεγάλο ρόλο μιας και μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα της διατροφικής αξίας της τροφής σε θρεπτικά συστατικά ή να μειώσει ή να αυξήσει την περιεκτικότητά της σε τοξίνες.

Διαβάστε περισσότερα στο keepup
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης