Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος

atmos_mageirema

Όταν το φαγητό μαγειρεύεται στον ατμομάγειρα λόγω του ότι χρησιμοποιείται λίγο νερό και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι ο πιο υγιεινός

Ο τρόπος μαγειρέματος παίζει μεγάλο ρόλο μιας και μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα της διατροφικής αξίας της τροφής σε θρεπτικά συστατικά ή να μειώσει ή να αυξήσει την περιεκτικότητά της σε τοξίνες. Δες ποιοι είναι με τη σειρά οι καλύτεροι τρόποι μαγειρέματος.

Στον ατμό
Όταν το φαγητό μαγειρεύεται στον ατμομάγειρα είναι έτοιμο σε μερικά λεπτά. Λόγω του ότι χρησιμοποιείται λίγο νερό και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, αυτός ο τρόπος μαγειρέματος είναι ο πιο υγιεινός. Μάλιστα η θερμοκρασία είναι αρκετή για να καταστρέψει τα μικρόβια και μερικές από τις τοξίνες τους. Από την άλλη δεν επηρεάζει τα θρεπτικά συστατικά ενώ ακόμα και οι πιο ευπαθείς βιταμίνες καταφέρνουν και επιβιώνουν. Ο τρόπος μαγειρέματος παίζει μεγάλο ρόλο μιας και μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα της διατροφικής αξίας της τροφής σε θρεπτικά συστατικά ή να μειώσει ή να αυξήσει την περιεκτικότητά της σε τοξίνες.

Διαβάστε περισσότερα στο keepup

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

brain

Αλγόριθμος που αναπτύχθηκε από Αμερικανούς ερευνητές αποδεικνύεται πιο ικανός από δύο στους τέσσερις εξειδικευμένους ακτινολόγους στον εντοπισμό απειροελάχιστων εγκεφαλικών αιμορραγιών σε αξονικές τομογραφίες εγκεφάλου

kiosses

Το «Έλα στη θέση μου, Γιατρέ!» είναι η μοναδική εκπαίδευση επαγγελματιών υγείας στην ενσυναίσθηση στην Ελλάδα και έχει ως στόχο να μετατρέψει την τυπική σχέση γιατρού-ασθενή σε μία ουσιαστική, γεμάτη κατανόηση και σεβασμό σχέση

child2

Όταν ένας άνδρας ακολουθεί μια διατροφή χαμηλή σε πρωτεΐνες κατά την περίοδο της σύλληψης του μελλοντικού του απογόνου, δυστυχώς θέτει τις βάσεις για τα προβλήματα στην καρδιαγγειακή υγεία του παιδιού, υποστηρίζει νέα μελέτη