Γνωρίστε τον Piano Man of Washington Square Park που προκαλεί δάκρυα στους ακροατές του

Γνωρίστε τον Piano Man of Washington Square Park που προκαλεί δάκρυα στους ακροατές του

Ο νέος θρύλος των δρόμων της Νέας Υόρκης - Ο 40χρονος Colin Huggins ξεκλειδώνει με τη μουσική του όλα τα κρυμμένα άγχη και τους φόβους των ακροατών του - Μία μοναδική εμπειρία, που όλοι αξίζουν να βιώσουν

pia
Είναι 40 ετών. Ονομάζεται Colin Huggins. Μένει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Κάθε μέρα κουβαλά ένα πιάνο στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης για απόσταση σχεδόν ενός χιλιομέτρου. Είναι μουσικός και πλέον είναι ο νέος θρύλος για τους Νεοϋορκέζους, οι οποίοι δακρύζουν με την υπέροχη μουσική του.

Ο Colin Huggins μεταφέρει τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα το πιάνο του στο Washington Square Park. Εκεί, κάτω από το αντίγραφο της Αψίδας του Θριάμβου, ο καλλιτέχνης του δρόμου ελευθερώνει το πνεύμα και το ταλέντο του. Μαζί του, δεκάδες ακροατές ταξιδεύουν στον υπέροχο κόσμο του πενταγράμμου. Όλοι παρακολουθούν αποσβολωμένοι. Κάποιοι δεν αντέχουν. Η μουσική τους καταβάλει και τους παρασύρει. Δακρύζουν από συγκίνηση, καθώς έχουν ενεργοποιηθεί όλες οι αισθήσεις τους.

Piano-playing busker brings his audience to tears


Η επίδραση του Piano Man of Washington Square Park, όπως είναι γνωστός σε ολόκληρη τη Νέα Υόρκη, στους ακροατές του, είναι κάτι παραπάνω από καταλυτική. Όπως ομολογούν οι ίδιοι, «η μουσική του Colin ξεκλειδώνει όλες τα κρυμμένα άγχη και τους φόβους μας. Τότε, μπορούμε να τα αποβάλλουμε και να ελευθερωθούμε».

Μοιάζει με ένα είδος εξαγνισμού μέσω της μουσικής. Η εικόνα ενός 40χρονου άντρα να σέρνει στους δρόμους της Νέας Υόρκης ένα τεράστιο πιάνο, να το στήνει στο Πάρκο, κάτω από την Αψίδα του Θριάμβου και γύρω του δεκάδες άνθρωποι να παρακολουθούν με απόλυτη προσήλωση το κονσέρτο του, είναι μία εικόνα που ξεπερνά την καθημερινότητα και προσφέρει μία διέξοδο από τον καταιγιστικό ρυθμό της μεγαλούπολης.

Ο Colin Huggins με τη μουσική του, καταφέρνει να αγγίξει όλες εκείνες τις ευαίσθητες χορδές του ανθρώπινου οργανισμού. «Η μουσική του με διαπερνά. Τότε ξεσπώ σε κλάματα», δήλωσε η Margarita, μία από τις γυναίκες που έζησαν την ένταση της μουσικής του Piano Man της Νέας Υόρκης. «Είναι σαν να αισθάνεσαι την ενέργεια σε όλο το μέρος γύρω σου», πρόσθεσε η Μαργαρίτα.

«Παίζω πιάνο στο πάρκο όλο το χρόνο. Παίζω στο χιόνι, παίζω όταν βρέχει, παίζω με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Ο καθένας αξίζει να έχει μία θετική, δυναμική, συναισθηματική μουσική εμπειρία. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να το αρνηθώ σε κανέναν», δήλωσε ο Colin Huggins, ο οποίος παίζει μουσική και αγκαλιάζει στοργικά εκείνους που αφουγκράζονται από τη δυναμική και αφήνονται στο άκουσμα της νότας, μέσα από τον υπέροχο ήχο του πιάνου, σε μία πολύβουη πόλη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης