Ποια είναι η σχέση της κατάθλιψης με την φτώχεια;

Ποια είναι η σχέση της κατάθλιψης με την φτώχεια;

Η καθημερινή ζωή σε συνθήκες φτώχειας μπορεί να επιφέρει μικρές αλλαγές στο DNA των παιδιών, κληροδοτώντας ουσιαστικά την κατάθλιψη

sad-eyes
Σύμφωνα με έρευνες των επιστημόνων η κατάθλιψη μπορεί να μας κληροδοτηθεί από τους γονείς μας αλλά ακόμη και από τους παππούδες μας αν έχουν νοσήσει. Πρόκειται δηλαδή για μία νόσο με πολλές πιθανότητες να περάσει από γενιά σε γενιά μέσω του DNA.

Νεότερες όμως έρευνες δείχνουν ότι σχέση με την κατάθλιψη έχει και η φτώχεια.

Μία πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι: η καθημερινή ζωή σε συνθήκες φτώχειας μπορεί να επιφέρει μικρές αλλαγές στο DNA των παιδιών, κληροδοτώντας ουσιαστικά την κατάθλιψη. Οι αλλαγές αυτές σταδιακά συσσωρεύονται και επηρεάζουν την ανάπτυξη του παιδιού έχοντας ως αποτέλεσμα να εμφανίσει αργότερα άγχος και κατάθλιψη.

Σε παιδιά που υποβλήθηκαν σε νευρολογικά τεστ φάνηκε ότι στα φτωχά παιδιά υπήρξαν στο διάστημα της τριετίας που γινόταν τα πειράματα, επιγενετικές αλλαγές – στο γονίδιο SLC6A4 – το οποίο ρυθμίζει μια πρωτεΐνη που μεταφέρει σεροτονίνη στα εγκεφαλικά κύτταρά με αποτέλεσμα αυτά τα παιδιά να είναι πιο επιρρεπή σε φοβίες, κρίσεις πανικού και κατάθλιψη. Όταν τα παιδιά είχαν και γονείς ή παππούδες καταθλιπτικούς τότε ο κίνδυνος να εμφανίσουν κατάθλιψη ήταν μεγαλύτερος.

Διάβασε περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης