Βαρκελώνη: Σάλος για τα σπίτια ... «σπιρτόκουτα» των μόλις 2,4 τετραγωνικών

000_18W6ZX

Μοιάζει με «φέρετρο» λένε οι οι επικριτές του αμφιλεγόμενου σχεδίου στέγασης - Απευθύνεται στους χαμηλά αμειβόμενους - Οργή της δημάρχου , Άντα Κολάου

Σπίτια "καμπίνες" μόλις 2,4 τετραγωνικών μέτρων σχεδίασε μία εταιρεία στη Βαρκελώνη προκαλώντας την οργή της δημάρχου της ισπανικής πόλης.

Για τους υποστηρικτές του αμφιλεγόμενου σχεδίου στέγασης, τα σπίτια «καμπίνες» που κοστίζουν 200 ευρώ, ανταποκρίνονται στην έλλειψη φθηνών κατοικιών σε μια πόλη ολοένα και πιο τουριστική. Υπάρχουν όμως και αυτοί που κάνουν λόγο για «φέρετρα».

«Στα νεκροταφεία,υπάρχουν σπίτια σαν κι αυτά: λέγονται «φέρετρα», αντέδρασε ειρωνικά στο Twitter ο Ινίγκο Ερετζιόν,στέλεχος του αριστερού κόμματος Podemos.

Οι υποστηρικτές του σχεδίου το παρουσιάζουν ως μία λύση έκτακτης ανάγκης για τους εργαζόμενους με προσωρινές συμβάσεις οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν ενοίκιο, το ύψος του οποίου αυξάνεται όλο και περισσότερο στην πιο τουριστική πόλη της Ισπανίας.

«Σκεφθήκαμε ότι μία ομάδα ανθρώπων που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε στέγαση, μπορούν να συγκατοικήσουν», δηλώνει η Βικτόρια Σερντάν,που στηρίζει το σχέδιο «Haibu» (σημαίνει «καμπίνα"στα γιαπωνέζικα).

Το σχέδιο «Haibu» περιλαμβάνει ένα σπίτι άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων,με κουζίνα, κοινόχρηστους χώρους και Internet, που στεγάζει, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, 14 άτομα.Κάθε ενοικιαστής θα έχει ένα κρεβάτι, ένα τραπέζι και δύο ράφια.

«Φυσικά, δεν είναι ένα αξιοπρεπές μέρος, κανείς δεν θα το ήθελε. Όμως, όταν τα χρήματα δεν επαρκούν,είναι μία λύση.Ή εκεί ή στο δρόμο», προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Κόμης

Είναι απλό. Δεν πας να δουλέψεις εκεί. Πήγαινε σε ένα χωριό και γίνε αγρότης. Οτιδήποτε άλλο από το να δουλεύεις σαν τον σκύλο και ...να ζεις σε σκυλόσπιτο.

Haibu 4.0

Γκουγκλης χαϊμπου 4.0

Σε λίγο καιρό....

Θα χρειαστώ μάλλον ένα τέτοιο.

τελειο είναι!

αλλά οι αριστεροί είναι επαγγελματίες γκρινιάρηδες!! αυτο που βλέπουμε είναι μόνο για έναν ύπνο , τις υπόλοιπες ώρες είσαι στο κοινόχρηστο σαλόνι κ wc. Θα μπορούσε να είναι κ κουκέτα για να έχεις κ παρέα κ λιγότερα έξοδα!!

Prince Myshkin

Πρόκειται για τα capsule-hotels και είναι ένας χώρος για να κοιμάσαι και μόνο. Οι άλλοι χώροι είναι κοινόχρηστοι. Αυτό το μοντέλο στέγασης έχει νόημα μόνο στο κέντρο των μεγαλουπόλεων.

Π.χ.

στο Μενιδι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

libido_sex

Πριν αρχίσετε να πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα υγείας σε εσάς ή στο σύντροφό σας, εξετάστε αυτούς τους λόγους, στους οποίους μπορεί να οφείλεται η χαμηλή επιθυμία