Βαρκελώνη: Σάλος για τα σπίτια ... «σπιρτόκουτα» των μόλις 2,4 τετραγωνικών

Βαρκελώνη: Σάλος για τα σπίτια ... «σπιρτόκουτα» των μόλις 2,4 τετραγωνικών

Μοιάζει με «φέρετρο» λένε οι οι επικριτές του αμφιλεγόμενου σχεδίου στέγασης - Απευθύνεται στους χαμηλά αμειβόμενους - Οργή της δημάρχου , Άντα Κολάου

000_18W6ZX
Σπίτια "καμπίνες" μόλις 2,4 τετραγωνικών μέτρων σχεδίασε μία εταιρεία στη Βαρκελώνη προκαλώντας την οργή της δημάρχου της ισπανικής πόλης.

Για τους υποστηρικτές του αμφιλεγόμενου σχεδίου στέγασης, τα σπίτια «καμπίνες» που κοστίζουν 200 ευρώ, ανταποκρίνονται στην έλλειψη φθηνών κατοικιών σε μια πόλη ολοένα και πιο τουριστική. Υπάρχουν όμως και αυτοί που κάνουν λόγο για «φέρετρα».

«Στα νεκροταφεία,υπάρχουν σπίτια σαν κι αυτά: λέγονται «φέρετρα», αντέδρασε ειρωνικά στο Twitter ο Ινίγκο Ερετζιόν,στέλεχος του αριστερού κόμματος Podemos.

Οι υποστηρικτές του σχεδίου το παρουσιάζουν ως μία λύση έκτακτης ανάγκης για τους εργαζόμενους με προσωρινές συμβάσεις οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν ενοίκιο, το ύψος του οποίου αυξάνεται όλο και περισσότερο στην πιο τουριστική πόλη της Ισπανίας.

«Σκεφθήκαμε ότι μία ομάδα ανθρώπων που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε στέγαση, μπορούν να συγκατοικήσουν», δηλώνει η Βικτόρια Σερντάν,που στηρίζει το σχέδιο «Haibu» (σημαίνει «καμπίνα"στα γιαπωνέζικα).

Το σχέδιο «Haibu» περιλαμβάνει ένα σπίτι άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων,με κουζίνα, κοινόχρηστους χώρους και Internet, που στεγάζει, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, 14 άτομα.Κάθε ενοικιαστής θα έχει ένα κρεβάτι, ένα τραπέζι και δύο ράφια.

Κλείσιμο
«Φυσικά, δεν είναι ένα αξιοπρεπές μέρος, κανείς δεν θα το ήθελε. Όμως, όταν τα χρήματα δεν επαρκούν,είναι μία λύση.Ή εκεί ή στο δρόμο», προσθέτει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης