Φαίνεται ότι έχω κατάθλιψη;

Φαίνεται ότι έχω κατάθλιψη;

Μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με κατάθλιψη και άγχος μιλούν διαφορετικά από τους ανθρώπους που δεν έχουν ψυχικά προβλήματα

depressed-girl-two
Είναι σπάνιες οι περιπτώσεις των καταθλιπτικών ανθρώπων που μπορούν να κρύψουν το πρόβλημά τους, διότι η νόσος της κατάθλιψης σύμφωνα με τους επιστήμονες φαίνεται από τον τρόπο που μιλάμε, από τη στάση του σώματός μας, τις κινήσεις και το ντύσιμό μας. Είναι πολύ δύσκολο, λοιπόν, να κρυφτεί διότι σε κατατρώει και αυτό φαίνεται.

Η διάθεση μας μαρτυρά ότι έχουμε κατάθλιψη. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι καταθλιπτικοί κατακλύζονται από συναισθήματα:

Απαισιοδοξίας
Αρνητισμού
Κλείσιμο
Θλίψης
Ενοχών
Έλλειψης αυτοεκτίμησης

Μελέτες που έγιναν σε ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες διαπίστωσαν ότι τα άτομα με κατάθλιψη και άγχος μιλούν διαφορετικά από τους ανθρώπους που δεν έχουν ψυχικά προβλήματα.

Οι μελέτες έγιναν σε γραπτά, δοκίμια ή ημερολόγια γνωστών προσωπικοτήτων που υπέφεραν από κατάθλιψη, αλλά και σε κείμενα από 63 forum στο ιντερνέτ με πάνω από 6.400 μέλη και διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ορισμένες λέξεις ή φράσεις που προβλέπουν με ακρίβεια ότι κάποιος έχει κατάθλιψη.

Διάβασε περισσότερα στο kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης