Το surf είναι πλέον το επίσημο σπορ στην πολιτεία της Καλιφόρνια

surf

Προβλέπεται σε νομοσχέδιο που υπέγραψε ο κυβερνήτης – Θεωρείται ότι κανένα άλλο άθλημα δεν αποτυπώνει το «καλιφορνέζικο όνειρο» όπως το surf 

Σε επίσημο σπορ ανακηρύχθηκε το surf για την πολιτεία της Καλιφόρνια, όπως προβλέπεται σε νομοσχέδιο που υπέγραψε ο κυβερνήτης Τζέρι Μπράουν.

Ο νέος νόμος παραδέχεται ωστόσο ότι οι ρίζες του αθλήματος εντοπίζονται στο λαό της Πολυνησίας και ότι το άθλημα εισήχθη στην Καλιφόρνια από τη Χαβάη.

Ωστόσο, οι κάτοικοι της Καλιφόρνια αγκάλιασαν το surfing και συνέβαλαν σημαντικά στο σύγχρονο άθλημα.

«Κανένα άλλο σπορ δεν εκπροσωπεί το “καλιφορνέζικο όνειρο ” καλύτερα από το surfing – το να δαμάζεις τα κύματα των ευκαιρών και να ζεις σε αρμονία με τη φύση», δήλωσε ο βουλευτής των δημοκρατικών και σέρφερ, Assemblyman Al Muratsuchi.

Η πολιτεία έχει 1.100 μίλια ακτογραμή και φιλοξενεί πολλές δραστηριότητες σχετικά με το άθλημα, ενώ ορισμένοι εκτιμούν ότι το άθλημα αποφέρει πάνω από 6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από πωλήσεις, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην οικονομία της πολιτείας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vaping

Μελέτη δείχνει ότι οι Έλληνες που επιχειρούν να «σβήσουν» για πάντα το συμβατικό τσιγάρο στρέφονται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο σε μια προσπάθεια διακοπής της καπνιστικής συνήθειας

7