Το κάπνισμα κάνει κακό στα μάτια

laskaiss

 Άτομα που καπνίζουν 15 ή περισσότερα τσιγάρα ανά ημέρα διατρέχουν 3 φορές υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη από τους μη-καπνιστές

Οι καπνιστές είναι 3 με 4 φορές πιθανότερο να εμφανίσουν ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας σε σύγκριση με τους μη-καπνιστές.

Το κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης σακχαρώδους διαβήτη. Άτομα που καπνίζουν 15 ή περισσότερα τσιγάρα ανά ημέρα διατρέχουν 3 φορές υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καταρράκτη από τους μη-καπνιστές.

Οι καπνιστές έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν ραγοειδίτιδα (φλεγμονή του ραγοειδούς χιτώνα του ματιού) από τους μη-καπνιστές.

Οι γυναίκες που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιθανό να γεννήσουν πρόωρα, θέτοντας τα νεογνά τους σε κίνδυνο εμφάνισης αμφιβληστροειδοπάθειας προωρότητας και άλλων προβλημάτων υγείας.

Με τη διακοπή του καπνίσματος μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης ορισμένων οφθαλμικών παθήσεων, σχεδόν στα επίπεδα κινδύνου σε ανθρώπους που δεν έχουν υπάρξει ποτέ καπνιστές.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Για

Για την εκφύλιση ωχράς κηλίδας και γενικά για τα μάτια, εκτός του κοψίματος του τσιγάρου και των πολλών ωμών φρουτολαχανικών, + λουτείνη + ζεαξανθίνη στο φαρμακείο.

ειναι πολλα τα κερδη

καπνιζα 2,5 πακετα την ημερα,το πεταξα και καπνιζα 2 πακετα icos για 10 μηνες,εδω και 5 μηνες ατμιζω μαλιστα τις τελευταιες μερες χωρις νικοτιτη,ειναι θεμα χρονου να κοψω οριστικα και το ατμισμα,εχει βελτιωθει σημαντικα η οραση μου και η τσεπη μου ακομα καλυτερα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης