Ποια η σχέση των αντικαταθλιπτικών με τη στυτική δυσλειτουργία;

Ποια η σχέση των αντικαταθλιπτικών με τη στυτική δυσλειτουργία;

Η αντιμετώπιση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας που προκαλείται από αντικαταθλιπτικά είναι πολύ σημαντική τόσο για τη γενική υγεία του ατόμου όσο και για την περιφρούρηση της ποιότητας ζωής του

KATS
Πολλά από τα άτομα που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά εμφανίζουν κάποιο βαθμό σεξουαλικής δυσλειτουργίας ως παρενέργεια της θεραπείας. Οι σεξουαλικές παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών είναι συχνές και μπορεί να οδηγήσουν σε έκπτωση της ποιότητας ζωής του ατόμου.

Η αντιμετώπιση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας που προκαλείται από αντικαταθλιπτικά είναι πολύ σημαντική τόσο για τη γενική υγεία του ατόμου όσο και για την περιφρούρηση της ποιότητας ζωής του.

Μια πρόσφατη ανασκόπηση εξέτασε την αποτελεσματικότητα των διαθέσιμων στρατηγικών για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής δυσλειτουργίας που συνδέεται με τη χρήση αντικαταθλιπτικών. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η χρήση σεξουαλικών τεχνικών, η ψυχοθεραπεία ατομική και ζεύγους, καθώς η τροποποίηση της δόσης της θεραπείας ή η αλλαγή του αντικαταθλιπτικού.

Η ανασκόπηση επίσης είχε ως σκοπό να προσδιορίσει τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες των στρατηγικών καθώς και το βαθμό δεκτικότητας των ασθενών σε αυτές. Δυστυχώς, όπως αναδείχθηκε από την ανασκόπηση, τα δεδομένα σχετικά με τις σεξουαλικές παρενέργειες των αντικαταθλιπτικών είναι περιορισμένα.

Διαβάστε περισσότερα στο www. kontasou.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης