Τι μπορώ να κάνω τη στιγμή που παθαίνω κρίση πανικού;

depressed-girl

Το πρώτο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος που παθαίνει κρίση πανικού είναι να επικεντρωθεί στην αναπνοή

Να προσπαθήσει να «ρυθμίσει» την αναπνοή του αναπνέοντας αργά, καθώς λόγω της κρίσης πανικού και των συμπτωμάτων του τη συνοδεύουν, η αναπνοή γίνεται πιο γρήγορη με αποτέλεσμα να υπάρχει υπεραερισμός και να προκαλείται ζάλη ή αίσθημα λιποθυμίας.

Η κρίση πανικού εκτός από τα σωματικά συμπτώματα, συνοδεύεται από αρνητικές σκέψεις. Οι σκέψεις αυτές δημιουργούνται κυρίως λόγω του άγχους, του φόβου, της ανησυχίας και στη συνέχεια ακολουθούν τα σωματικά συμπτώματα που είναι εξαιρετικά έντονα.

Κάποιες φορές υπάρχει φόβος ότι θα πάθει κάτι κακό ή ότι θα τρελαθεί ή ότι θα πάθει εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο. Σημαντικό είναι ο άνθρωπος που παθαίνει κρίση πανικού, να σκεφτεί ότι δε μπορεί να πάθει κάτι κακό από την κρίση πανικού.

Διαβάστε περισσότερα στο kontasou.com

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Ιωάννα

Να λέτε ασταμάτητα την ευχή του Ιησού, "Κύριε Ιησού Χριστέ υιέ του Θεού ελέησόν με". Ούτε με εντατική ψυχοθεραπεία είδα λύτρωση παρά μόνο με την προσευχή!!!! Ήταν ότι μου είχε απομείνει όταν δεν είχα τπτ άλλο να κάνω και υπέφερα από τις κρίσεις πανικού... Ο Χριστός με βοήθησε και από τότε άλλαξε όλη μου η ζωή!! Γνώρισα και αγάπησα τον Χριστό και όλα απέκτησαν εξήγηση και νόημα.

Μόνο τα φάρμακα σε ηρεμουν

Κ αν σου ταιριάξει το φαρμακευτικό σχήμα. Όποιος δεν το έχει περάσει δεν μπορεί να το καταλάβει. Υποτροπιάζει ακόμη κ αν νιώθεις μια χαρά...

Δες

τον Τσίπρα να δίνει συνέντευξη στο CNN στα αγγλικά. Θα χ@@@@@ς στο γέλιο

Γιώργος

Πολύ δύσκολη αρρώστια.. Τα περνάω συχνά

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vimatodotis

Ερευνητές στις ΗΠΑ και την Κίνα δημιούργησαν τον πρώτο βηματοδότη που δεν χρειάζεται μπαταρία, αλλά τροφοδοτείται με ενέργεια από τους χτύπους της καρδιάς