«ΟΠΑΠ στη Γειτονιά»: Ασπίδα προστασίας της υγείας μικρών και μεγάλων σε όλη την Ελλάδα

2

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους από τον ΟΠΑΠ και τον οργανισμό Το Χαμόγελο του Παιδιού

Το νέο πρόγραμμα «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά» αναλαμβάνει να θωρακίσει την υγεία μικρών και μεγάλων σε όλη την Ελλάδα, προσφέροντάς τους δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Η νέα πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο των πολλαπλών δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας που αναπτύσσει η εταιρεία, υλοποιείται σε συνεργασία με τον οργανισμό το Χαμόγελο του Παιδιού, με τη συμβολή των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων.

1
Μίκαλ Χουστ, Chief Financial Officer ΟΠΑΠ, Βάιος Καραντίνος Επικεφαλής Δικτύου Gaming Halls, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, πρόεδρος Οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, Ντάμιαν Κόουπ, Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ, Πετρ Ματεγιόφσκι, Chief Customer Officer


Οι τρεις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής, που υποστηρίζουν το πρόγραμμα, έχουν ξεκινήσει ήδη το «ταξίδι» τους στην Ελλάδα και μέχρι στιγμής περισσότεροι 3.800 από ενήλικες και παιδιά, από 15 περιοχές της χώρας, έχουν υποβληθεί σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Το κινητό πολυϊατρείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ, η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής και η κινητή διαγνωστική μονάδα προληπτικής ιατρικής του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, έχουν επισκεφθεί έως σήμερα Στερεά Ελλάδα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Δράμα και Λαμία. Επόμενοι σταθμοί είναι η Ανατολική Μάνη, η Αμφιλοχία και οι Δελφοί.

5
Οι κινητές μονάδες ιατρικών εξετάσεων
4
Οι κινητές μονάδες ιατρικών εξετάσεων


Τι περιλαμβάνει το «πακέτο» εξετάσεων

Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα παιδιά περιλαμβάνουν:

· Γενική παιδιατρική εξέταση

· Οδοντιατρικός έλεγχος

· Οφθαλμολογικός έλεγχος

· Εξέταση ΩΡΛ

Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους ενήλικες περιλαμβάνουν:

· Φυσική εξέταση (ακρόαση πνευμόνων, καρδιάς, ψηλάφηση ζωτικών οργάνων, ωτοσκόπηση κλπ)

· Λήψη ζωτικών σημείων (μέτρηση αρτηριακής πίεσης & σακχάρου και οξυμετρία)

· Οδοντιατρικός έλεγχος

· Οφθαλμολογικός έλεγχος

«Στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη»

Αναφερόμενος στο νέο πυλώνα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ, που απαντά στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, ο Οδυσσέας Χριστοφόρου, επικεφαλής Εταιρικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων ΟΠΑΠ τονίζει: «Εδώ και εξήντα χρόνια ο ΟΠΑΠ στηρίζει έμπρακτα την ελληνική κοινωνία. Αυτό ακριβώς κάνουμε και με το νέο πρόγραμμα ΟΠΑΠ στη Γειτονιά. Στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, προσφέροντας δωρεάν απαραίτητες εξετάσεις υγείας σε χιλιάδες παιδιά και ενηλίκους, σε όλη την Ελλάδα».

Στο ίδιο πνεύμα, ο Πετρ Ματεγιόφκσι, Chief Customer Officer ΟΠΑΠ, σημειώνει: «Με το πρόγραμμα “ΟΠΑΠ στη Γειτονιά” φέρνουμε τη στρατηγική μας για την Εταιρική Υπευθυνότητα κυριολεκτικά στην καρδιά των τοπικών κοινωνιών. Σε συνεργασία με Το Χαμόγελο του Παιδιού, οι τρεις κινητές μονάδες υγείας του προγράμματος έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι τους ανά την Ελλάδα και έχουν προσφέρει εξετάσεις σε περισσότερους από 3.600 ανθρώπους. Και συνεχίζουμε».

3
Οι κινητές μονάδες ιατρικών εξετάσεων


Χρήσιμες πληροφορίες από το opapcsr.gr και δωρεάν συνεισφορά μέσω της Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των επισκέψεων των κινητών μονάδων ανά περιοχή περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr και την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ». Μάλιστα, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν δωρεάν μέσω της εφαρμογής, παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια και συγκεντρώνοντας πόντους, οι οποίοι μετατρέπονται αυτομάτως από τον ΟΠΑΠ σε βενζίνη προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι κινητές μονάδες να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα. Με τη στήριξη όλων, οι μονάδες μέχρι στιγμής, έχουν διανύσει 5.200 χιλιόμετρα.


ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης