Έρευνα: Οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία είναι πιο επιρρεπείς σε έμφραγμα και εγκεφαλικό

Έρευνα: Οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία είναι πιο επιρρεπείς σε έμφραγμα και εγκεφαλικό

Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία παρουσίαζαν κατά μέσο όρο διπλάσιες πιθανότητες εμφράγματος, καρδιακής ανακοπής, αιφνίδιου θανάτου και εγκεφαλικού

dis-005
Οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία διατρέχουν αυξημένο εκδήλωσης καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως προκύπτει από αμερικανική έρευνα.

Η ομάδα του αναπληρωτή καθηγητή Μάικλ Μπλάχα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης, διενήργησε μελέτη σε δείγμα 1.900 ανδρών, ηλικίας 60 έως 78 ετών για μια τετραετία και κατέληξε στο ακόλουθο συμπέρασμα:

Οι άνδρες με στυτική δυσλειτουργία είχαν κατά μέσο όρο διπλάσιες πιθανότητες εμφράγματος, καρδιακής ανακοπής, αιφνίδιου θανάτου και εγκεφαλικού. Το 6,3% των ανδρών με στυτική δυσλειτουργία εμφάνιζαν ένα τέτοιο καρδιαγγειακό επεισόδιο, έναντι του 2,6% των εκπροσώπων του ισχυρού φύλου που δεν είχαν τέτοιο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς επιστήμονες ,η στυτική δυσλειτουργία αποτελεί ενοχοποιητικό παράγοντα καρδιαγγειακού κινδύνου σε ανθρώπους μέσης ηλικίας. Για το λόγο αυτό, αν ένας άνδρας αναζητά θεραπεία για στυτική δυσλειτουργία, τότε θα πρέπει παράλληλα να εξετασθεί από καρδιολόγο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στυτική δυσλειτουργία θεωρείται η ανικανότητα ενός άνδρα να πετύχει ή να διατηρήσει στύση, έτσι ώστε να έχει μια ικανοποιητική σεξουαλική επαφή, κάτι που συμβαίνει σχεδόν στο 20% των ανδρών άνω των 20 ετών, σύμφωνα με τη αμερικανική έρευνα.

«Τα πορίσματά μας αποκαλύπτουν ότι η στυτική δυσλειτουργία είναι από μόνη της ένας ισχυρός προγνωστικός δείκτης για τον καρδιαγγειακό κίνδυνο», υπογράμμισε ο καθηγητής Μπλάχα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης