Γιατί δεν έχουμε συναντήσει ακόμη εξωγήινους;

Γιατί δεν έχουμε συναντήσει ακόμη εξωγήινους;

Ένας Ρώσος φυσικός έχει μάλλον μια μάλλον ιδιαίτερη θεωρία που εξηγεί το λόγο που δεν έχουμε έρθει σε επαφή με κατοίκους άλλων πλανητών

galaxias
Ζούμε μόνοι μας στο σύμπαν; Ή υπάρχουν εξωγήινοι που ζουν ανάμεσά μας; Εδώ και πολλά χρόνια η ερώτηση έχει τροφοδοτήσει πλήθος θεωριών συνωμοσίας, διαφωνίες μεταξύ επιστημόνων, ενώ έχει τραβήξει το έντονο ενδιαφέρον των οπαδών της επιστημονικής φαντασίας.

Αν και έχουν δοθεί πολλές εξηγήσεις για το λόγο που δεν έχουμε έρθει σε επαφή με εξωγήινους, κανένας δεν θεωρείται απολύτως πειστικός.

Και τώρα, ο Ρώσος φυσικός Αλεξάντερ Μπερεζόν, από το Εθνικό Ερευνητικό Πανεπιστήμιο Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας (ΜΙΕΤ) διατυπώνει μια νέα θεωρία. Ο ίδιος πιστεύει ότι μόλις ένας πολιτισμός φτάσει τις δυνατότητες εξάπλωσής του στα αστέρια, αναπόφευκτα θα εξαλείψει όλους τους άλλους πολιτισμούς.

Η θεωρία του δεν προϋποθέτει κατ' ανάγκη μια κακή εξωγήινη φυλή. Μπορεί απλά να μην μας παρατηρούν και η επέκτασή τους στο γαλαξία μπορεί να είναι πιο σημαντική από τη δικιά μας.

Κλείσιμο
Ο Ρώσος επιστήμονας θεωρεί ότι ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι ότι είμαστε οι μελλοντικοί καταστροφείς αμέτρητων πολιτισμών.

Ωστόσο, αν θεωρήσουμε ότι η θεωρία του είναι σωστή, άγνωστο παραμένει τι πρέπει να κάνουμε στο μέλλον. Η μόνη πιθανή εξήγηση είναι ότι είμαστε οι πρώτοι που φτάνουμε στο διαστρικό στάδιο και πιθανότερο, οι τελευταίοι που θα φύγουμε.

Επίσης, ο Μπερεζόν ανέφερε ότι η αποικιοκρατία και ο καπιταλισμός είναι δύο ιστορικά παραδείγματα των δυνάμεων που θα ωθήσουν τους ανθρώπους να καταστρέψουν άλλους πολιτισμούς. Βέβαια, όπως διευκρινίζει, ελπίζει να κάνει λάθος σε όσα έχει υποθέσει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης