Όλα όσα θέλεις να μάθεις για να γίνεις «Εθελοντής στην Ευρώπη»

volunteers-601662_1920

Στις 24 Μαΐου στην Τεχνόπολη

Ημερίδα για τον Εθελοντισμό στην Ευρώπη και τις ευκαιρίες που προσφέρονται στους νέους μέσω της εθελοντικής εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό διοργανώνει το ΚΜΟΠ την Πέμπτη 24 Μαϊου 2018 και ώρες 09.30 – 14.00 στο Innovathens powered by Samsung – Κόμβος Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).

Η Έυη Κουτσοσπύρου, από την Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το Erasmus+ / Τομέας Νεολαία του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, θα μιλήσει για τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα μέσω των δραστηριοτήτων Εθελοντισμού σε όλη την Ευρώπη. Την σκυτάλη θα πάρει ο ιδρυτής και Managing Director της Ethelon, ο οποίος θα αναφερθεί σε «Ό,τι θέλεις για τον Εθελοντισμό, ΕΔΩ!». Ο Γιάννης Παπαβασιλείου, Υπεύθυνος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών έργων του ΚΜΟΠ, θα μιλήσει για την πλατφόρμα εκπαίδευσης TrainVol, στόχος της οποίας είναι να προσφέρει στους υποψήφιους εθελοντές τις δεξιότητες που χρειάζονται για να εργαστούν εθελοντικά στην Ευρώπη.

Το πρώτο πάνελ αποτελείται από οργανισμούς με ξεχωριστά εθελοντικά προγράμματα στην Ελλάδα: η Μαρινέλα Γιαννοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Εθελοντών από την PRAKSIS, ο Σπύρος Μποβιάτσης, Υπεύθυνος Ανθρώπινου Δυναμικού και Εθελοντισμού και η Αλεξάνδρα Παναγιωτακοπούλου, Treasurer από την Colour Youth είναι οι πλέον κατάλληλοι άνθρωποι να σε κατατοπίσουν για τις αξίες που διέπουν τους εθελοντές τους και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Μαζί τους η Αγγελική Ευσταθίου, Υπεύθυνη Εθελοντών από την ομάδα της ΜΚΟ «Μπορούμε» με μια σειρά από δράσεις στη «Γειτονιά», τη «Λαϊκή» ή το «Χωράφι» ενώ το πάνελ συμπληρώνει η Ιωάννα Μάρκου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας ΚΜΟΠ, η οποία θα μιλήσει για το Πρόγραμμα Εθελοντών του Live Without Bullying.

To δεύτερο πάνελ αφορά τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και περιλαμβάνει τη Βίκυ Μουτσάκη, Head of Civic Engagement και τη Ντόρα Μπακατσέλου, Volunteer Project Management Officer της ActionAid οι οποίες θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα EUAidVolunteers του οργανισμού. Μαζί τους η Νεφέλη Παπαγιαννάκου από το Hellenic Youth Participation, με μεγάλη εμπειρία στην ανταλλαγή εθελοντών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και ο Βασίλης Στούλος από τον οργανισμό YouInEurope, ο οποίος παρέχει ευκαιρίες για εθελοντική εργασία στην Ευρώπη με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα. Από τον Σύλλογο Φοιτητών Εράσμους Ελλάδος, θα μιλήσει η Εμμανουέλα Παράβαλου, Εθνική Συντονίστρια έργου “Exchangeability” και τέλος, για τις δυνατότητες που προσφέρει το Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας – ΚΜΟΠ για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά έργα θα μιλήσει o Κωνσταντίνος Τόδουλος, Υπεύθυνος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Έργων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν η Αμαλία Ζέπου, Αντιδήμαρχος Κοινωνίας των Πολιτών και Καινοτομίας του Δήμου Αθηναίων, ο Θωμάς Νιτσάκης, Προϊστάμενος του Τμήματος Εθελοντισμού και Δομών Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και η Δρ. Αντωνία Τορρένς, Πρόεδρος του ΚΜΟΠ και Επιστημονική Υπεύθυνη του προγράμματος Live Without Bullying.

Μετά τη λήξη της ημερίδας, θα πραγματοποιηθεί workshop «Εκπαίδευση πάνω στην πλατφόρμα TrainVol για την Ενδυνάμωση των Δεξιοτήτων των Εθελοντών στην Ευρώπη». Στο τέλος της εκπαίδευσης TrainVol, σε κάθε συμμετέχοντα θα σταλεί το Youth Pass Certificate. Οι θέσεις για το workshop είναι περιορισμένες – μπορείτε να βρείτε τη φόρμα εγγραφής εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες και συνεχή ενημέρωση για την εκδήλωση, θα βρείτε εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

wine

Κατέρριψε το περσινό ρεκόρ των 12,3 εκατ. ευρώ - Τα έσοδα θα  θα δοθούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα των Hospices de Beaune, για τη χρηματοδότηση του εκσυγχρονισμού του νοσοκομείου της πόλης και τη συντήρηση του ιστορικού κτιρίου Hοtel-Dieu

altzheimer_main01

Αποκαλείται μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στα ευρωπαϊκά συστήματα Υγείας και όχι άδικα. Η νόσος Alzheimer είναι το τίμημα της σημαντικής αύξησης στο προσδόκιμο ζωής που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες.

woman

Οι φωνές, οι μελωδίες και οι ήχοι που ακούει στη μήτρα θα το βοηθήσουν να συνηθίσει στο καινούργιο του περιβάλλον μετά τη γέννησή του