Ποια επαγγέλματα προκαλούν κατάθλιψη;

douleies

Αναλογιστείτε πόσες φόρες ξυπνήσατε το πρωί και δεν θέλατε με τίποτα να πάτε στη δουλειά σας

Οι εργασιακές συνθήκες, το ωράριο, η αμοιβή αλλά και οι άνθρωποι με τους οποίους θέλοντας και μη πρέπει να συνεργαστούμε είναι σίγουρο ότι επηρεάζουν την ψυχολογία μας, μας αγχώνουν και προκαλούν πολλά δυσάρεστα συναισθήματα.

Αναλογιστείτε πόσες φόρες ξυπνήσατε το πρωί και δεν θέλατε με τίποτα να πάτε στη δουλειά σας, πόσες φορές επιστρέφοντας νιώθατε εξαντλημένοι από την αναγκαστική επαφή σας με τοξικούς ανθρώπους, πόσες φορές δηλώσατε ότι θα παραιτηθείτε αλλά δεν βρήκατε είτε το κουράγιο είτε άλλη εργασία;

Όλα τα παραπάνω δεν είναι καθόλου περίεργα και δεν σημαίνουν σε καμία περίπτωση ότι εσείς είστε παράξενοι και ότι δεν μπορείτε να προσαρμοστείτε εύκολα (μπορεί βέβαια και αυτό να ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις) διότι σύμφωνα με νέες έρευνες κάποια επαγγέλματα έχουν αρνητική επίδραση στη ψυχολογία των εργαζόμενων, άρα η αντίδραση σας είναι καθαρά δικαιολογημένη.

Η έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 55 διαφορετικές βιομηχανίες εξέτασε παράγοντες όπως το ψυχολογικό άγχος, το εργασιακό άγχος και τη σωματική δραστηριότητα και κατέληξε ότι τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης εντοπίζονται σε επαγγέλματα που απαιτούν δύσκολες ή συχνές επαφές με το κοινό και με τους πελάτες. Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας [NCBI] και σύμφωνα με αυτά το άγχος που προέρχεται από συναισθηματική εργασία μπορεί να συμβάλλει στην κατάθλιψη.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

PANAGIOTA

ΤΟ ΠΟΛΥ ΞΗΣΙΜΟ ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ?

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

08:00 ΜΕ 14:00 ΔΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΑ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΩΩΩΩ!!! ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης