9 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν σταματήσεις τη γυμναστική

plank-2054729_1920

Μπορεί να συμβεί και στους καλύτερους. Ένας τραυματισμός, η αύξηση του φόρτου εργασίας, οι οικογενειακές υποχρεώσεις ή ένας συνδυασμός από αυτά μπορεί να σε κάνει να σταματήσεις τη γυμναστική για ένα διάστημα

Οι προπονήσεις σου αραιώνουν, καταναλώνεις περισσότερο φαγητό και ποτό, και στην καλύτερη των περιπτώσεων να επανέλθεις στην άσκηση μετά από 1 ή 2 μήνες!
Πόσο γρήγορα «πέφτει» το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης;

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κάποιοι από τους οποίους θα σε κάνουν να εκπλαγείς, όπως γράφει η Linda Melone στο livestrong.com, πιστοποιημένη επαγγελματίας στη δύναμη και στη φυσική κατάσταση, με εξειδίκευση στην υγεία και στο fitness, κάτοχος B.S. στη διατροφή:

1. Η καρδιοαναπνευστική λειτουργία αρχίζει να μειώνεται μετά από μία εβδομάδα

Ως αεροβική ικανότητα ορίζεται η ικανότητα του σώματος να μεταφέρει και να αξιοποιεί το οξυγόνο από το αίμα στους μυς. Το μέτρο αυτό, γνωστό και ως VO2 max, αρχίζει να μειώνεται μετά από μία έως δύο εβδομάδες αδράνειας. Η λειτουργική ικανότητα της καρδιάς μειώνεται επίσης. Μετά από 3-4 εβδομάδες ανάπαυσης στο κρεβάτι, ο σφυγμός ηρεμίας αυξάνεται κατά 4 με 15 χτύπους και ο όγκος του αίματος μειώνεται κατά 5% σε 24 ώρες και κατά 20% σε 2 εβδομάδες.

2. Η καρδιοαναπνευστική λειτουργία μειώνεται πιο αργά σε όσους γυμνάζονται τακτικά

Αν είσαι αρχάριος στη γυμναστική και ξεκίνησες πρόσφατα (λιγότερο από έξι μήνες), θα χάσεις τη φυσική σου κατάσταση γρηγορότερα από κάποιον που γυμνάζεται ένα χρόνο ή περισσότερο. Ο γυμνασμένος μπορεί να χάσει περίπου το 40% της αεροβικής του ικανότητας, αλλά το VO2 max του, θα είναι υψηλότερο από κάποιον που δεν έχει γυμναστεί ποτέ.

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στο KeepUp

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

blue

Ένας άνθρωπος που έδειξε κάτι παραπάνω από το τυπικό, υποτυπώδες ενδιαφέρον για αυτό που συνέβαινε μπροστά του, άλλαξε πραγματικά τη ζωή σε ένα σκυλάκι που ήταν καταδικασμένο να ζει μονίμως σε μπαλκόνι, χωρίς να νοιώσει ποτέ το ανθρώπινο χάδι ή να παίξει με άλλα σκυλιά

happy2

Μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη Γερμανών ερευνητών δείχνει ότι ο δρόμος για την ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας, της μνήμης και της ικανότητας επίλυσης προβλημάτων περνάει από την άθληση, ακόμη και για τους 30ρηδες!