9 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν σταματήσεις τη γυμναστική

9 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν σταματήσεις τη γυμναστική

Μπορεί να συμβεί και στους καλύτερους. Ένας τραυματισμός, η αύξηση του φόρτου εργασίας, οι οικογενειακές υποχρεώσεις ή ένας συνδυασμός από αυτά μπορεί να σε κάνει να σταματήσεις τη γυμναστική για ένα διάστημα

plank-2054729_1920
Οι προπονήσεις σου αραιώνουν, καταναλώνεις περισσότερο φαγητό και ποτό, και στην καλύτερη των περιπτώσεων να επανέλθεις στην άσκηση μετά από 1 ή 2 μήνες!
Πόσο γρήγορα «πέφτει» το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης;

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, κάποιοι από τους οποίους θα σε κάνουν να εκπλαγείς, όπως γράφει η Linda Melone στο livestrong.com, πιστοποιημένη επαγγελματίας στη δύναμη και στη φυσική κατάσταση, με εξειδίκευση στην υγεία και στο fitness, κάτοχος B.S. στη διατροφή:

1. Η καρδιοαναπνευστική λειτουργία αρχίζει να μειώνεται μετά από μία εβδομάδα

Ως αεροβική ικανότητα ορίζεται η ικανότητα του σώματος να μεταφέρει και να αξιοποιεί το οξυγόνο από το αίμα στους μυς. Το μέτρο αυτό, γνωστό και ως VO2 max, αρχίζει να μειώνεται μετά από μία έως δύο εβδομάδες αδράνειας. Η λειτουργική ικανότητα της καρδιάς μειώνεται επίσης. Μετά από 3-4 εβδομάδες ανάπαυσης στο κρεβάτι, ο σφυγμός ηρεμίας αυξάνεται κατά 4 με 15 χτύπους και ο όγκος του αίματος μειώνεται κατά 5% σε 24 ώρες και κατά 20% σε 2 εβδομάδες.

2. Η καρδιοαναπνευστική λειτουργία μειώνεται πιο αργά σε όσους γυμνάζονται τακτικά

Αν είσαι αρχάριος στη γυμναστική και ξεκίνησες πρόσφατα (λιγότερο από έξι μήνες), θα χάσεις τη φυσική σου κατάσταση γρηγορότερα από κάποιον που γυμνάζεται ένα χρόνο ή περισσότερο. Ο γυμνασμένος μπορεί να χάσει περίπου το 40% της αεροβικής του ικανότητας, αλλά το VO2 max του, θα είναι υψηλότερο από κάποιον που δεν έχει γυμναστεί ποτέ.

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στο KeepUp
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης