Τι συμπληρώματα πρέπει να παίρνω στην εμμηνόπαυση;

emminopausi

Η έναρξη της εμμηνόπαυσης σηματοδοτεί την εκδήλωση ποικίλων συμπτωμάτων

Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική βιολογική διαδικασία, η οποία συνοδεύεται από ορμονικές, σωματικές και ψυχικές αλλαγές. Οι αλλαγές στην έμμηνο ρύση είναι η πρώτη ένδειξή της, αλλά η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Η έναρξη της εμμηνόπαυσης σηματοδοτεί την εκδήλωση ποικίλων συμπτωμάτων, τα οποία είναι διαφορετικά για κάθε γυναίκα. Κάποιες περνούν σχετικά ανώδυνα από την γόνιμη στην μη αναπαραγωγική ηλικία, ενώ άλλες μπορεί να εκδηλώσουν μια σειρά συμπτωμάτων, όπως: οι εξάψεις, οι διαταραχές του ύπνου και οι νυκτερινές εφιδρώσεις, οι αλλαγές στην εμφάνιση και στην ψυχική διάθεση, η κολπική ξηρότητα, η αυξημένη συχνότητα ουρολοιμώξεων και κολπίτιδων, ο πόνος κατά την ερωτική επαφή και η μείωση της ερωτικής επιθυμίας.

Μετά την εμμηνόπαυση, εξάλλου, αυξάνεται ο κίνδυνος αναπτύξεως ορισμένων νοσημάτων, όπως: η οστεοπόρωση, οι καρδιαγγειακές ασθένειες, η ακράτεια ούρων και η αύξηση του σωματικού βάρους.

Η ακολούθηση μιας ισορροπημένης διατροφής και η λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων ή βοτάνων μπορεί να καταπραΰνουν αποτελεσματικά τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα δημητριακά και τα όσπρια πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό διαιτολόγιο επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε φυτοοιστρογόνα – δύο είδη θρεπτικών συστατικών που καταπραϋνουν όλα τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Ιδιαίτερα καλή πηγή φυτοοιστρογόνων είναι η σόγια.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Δρ Ελένη

Η ταμοξιφαίνη μειώνει αισθητά τους μελλοντικούς κινδύνους για καρκίνους μαστού, και τις εξάψεις, αλλά ποια εμμηνοπαυσιακή γυναίκα στην Ελλάδα δέχεται να την πάρει;

jan

κανά δυό πιτόγυρα από όλα είναι ότι πρέπει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vimatodotis

Ερευνητές στις ΗΠΑ και την Κίνα δημιούργησαν τον πρώτο βηματοδότη που δεν χρειάζεται μπαταρία, αλλά τροφοδοτείται με ενέργεια από τους χτύπους της καρδιάς