Τι συμπληρώματα πρέπει να παίρνω στην εμμηνόπαυση;

Τι συμπληρώματα πρέπει να παίρνω στην εμμηνόπαυση;

Η έναρξη της εμμηνόπαυσης σηματοδοτεί την εκδήλωση ποικίλων συμπτωμάτων

emminopausi
Η εμμηνόπαυση είναι μια φυσιολογική βιολογική διαδικασία, η οποία συνοδεύεται από ορμονικές, σωματικές και ψυχικές αλλαγές. Οι αλλαγές στην έμμηνο ρύση είναι η πρώτη ένδειξή της, αλλά η όλη διαδικασία μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια.

Η έναρξη της εμμηνόπαυσης σηματοδοτεί την εκδήλωση ποικίλων συμπτωμάτων, τα οποία είναι διαφορετικά για κάθε γυναίκα. Κάποιες περνούν σχετικά ανώδυνα από την γόνιμη στην μη αναπαραγωγική ηλικία, ενώ άλλες μπορεί να εκδηλώσουν μια σειρά συμπτωμάτων, όπως: οι εξάψεις, οι διαταραχές του ύπνου και οι νυκτερινές εφιδρώσεις, οι αλλαγές στην εμφάνιση και στην ψυχική διάθεση, η κολπική ξηρότητα, η αυξημένη συχνότητα ουρολοιμώξεων και κολπίτιδων, ο πόνος κατά την ερωτική επαφή και η μείωση της ερωτικής επιθυμίας.

Μετά την εμμηνόπαυση, εξάλλου, αυξάνεται ο κίνδυνος αναπτύξεως ορισμένων νοσημάτων, όπως: η οστεοπόρωση, οι καρδιαγγειακές ασθένειες, η ακράτεια ούρων και η αύξηση του σωματικού βάρους.

Η ακολούθηση μιας ισορροπημένης διατροφής και η λήψη διατροφικών συμπληρωμάτων ή βοτάνων μπορεί να καταπραΰνουν αποτελεσματικά τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα δημητριακά και τα όσπρια πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό διαιτολόγιο επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε φυτοοιστρογόνα – δύο είδη θρεπτικών συστατικών που καταπραϋνουν όλα τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Ιδιαίτερα καλή πηγή φυτοοιστρογόνων είναι η σόγια.

Διαβάστε περισσότερα στο www.kontasou.com 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης