Ένας στους πέντε ανθρώπους παγκοσμίως πιστεύει ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες των ανδρών!

Ένας στους πέντε ανθρώπους παγκοσμίως πιστεύει ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες των ανδρών!

Στη μεγάλη έρευνα συμμετείχαν άτομα από 24 χώρες, περιλαμβανομένης της Βραζιλίας, του Καναδά, της Ρωσίας, της Βρετανίας, της Ινδίας και της Σουηδίας

Ένας στους πέντε ανθρώπους σε όλον τον κόσμο πιστεύει πως οι γυναίκες είναι κατώτερες των ανδρών και πρέπει να μένουν στο σπίτι και πως οι άνδρες είναι πιο ικανοί στον χώρο εργασίας και στο σχολείο, σύμφωνα με μια παγκόσμια έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σχεδόν το σύνολο των 17.550 ανθρώπων που έλαβαν μέρος στην έρευνα συμφωνούν πως οι άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα, αλλά τρεις στους τέσσερις ερωτηθέντες απάντησαν πως οι γυναίκες εξακολουθούν να βιώνουν κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανισότητα.

«Είναι ενθαρρυντικό πως η τεράστια πλειονότητα τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών σε όλο τον κόσμο πιστεύουν στις ίσες ευκαιρίες… αλλά την ίδια στιγμή οι περισσότεροι εξακολουθούν να πιστεύουν πως η πραγματική ισότητα δικαιωμάτων δεν έχει φθάσει ακόμη», είπε η Κούλι Κάουρ-Μπάλαγκαν, διευθύντρια στην Ipsos MORI που πραγματοποίησε την έρευνα.

Σε 24 χώρες, περιλαμβανομένης της Βραζιλίας, του Καναδά, της Ρωσίας, της Βρετανίας, της Ινδίας και της Σουηδίας, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες από την Ipsos MORI αποκαλούν τους εαυτούς τους «φεμινιστές», αλλά το ένα τέταρτο λέει πως «φοβάται» να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών.

Περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες στην Κίνα, στη Ρωσία και στην Ινδία δήλωσαν πως οι άνδρες είναι ανώτεροι από τις γυναίκες και είναι πιο ικανοί να κερδίζουν χρήματα και να τα καταφέρνουν στην εκπαίδευση, σύμφωνα με την έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα ενόψει της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ που είναι αρμόδια για την προαγωγή της ισότητας των δύο φύλων και της ενίσχυσης των γυναικών και φέρει την ονομασία «ΟΗΕ Γυναίκες», χαρακτήρισε το χάσμα στις αποδοχές μεταξύ των φύλων, που παγκοσμίως ανέρχεται σε 24%, «τον μεγαλύτερο ληστή» των γυναικών.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανέφερε στον δείκτη του για το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών το 2016 πως για να επιτευχθεί η οικονομική ισότητα μεταξύ των φύλων θα χρειαστούν άλλα 170 χρόνια.
 

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Ροβήρος ο Κατακτητής

Μάλλον 4/5 είναι. Τσούζει στο ΣΥΡΙΖΑ ε; Καλά ψώνια για "σκευάσματα". Όχι πως θα σας βοηθήσουν.

Θ. Κωστέας

Πλάκα μας κάνετε? Μακάρι να ήταν ένας στους πέντε, εδώ το πιστεύουν οι περισσότερες γυναίκες, τι ένας στους πέντε γράφετε. Το παράδειγμα με την αντίδραση των επιβατών αεροπλάνου όταν ανακοινώθηκε από το θάλαμο ότι κυβερνήτης-συγκυβερνήτης ήταν γυναίκες το γνωρίζετε? Τι φύλου ήταν οι περισσότεροι που πετάχτηκαν άρον άρον να κατέβουν?

Δυστηχως

Διότι έχουν Αγνωσια του ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ .Και τα χριστιανικά κρατη ,και οι μουσουλμανικές χώρες διότι διαβάζουν σχεδόν την ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ την οποία την έχουν φέρει στα μέτρα τους

Ειναι λίγοι πολυ λίγοι

Οι υπόλοιποι ποτε θα το καταλάβουν ?

geo

οταν θα καθιερωθει η γιορτη του αντρα και η γιορτη του πατερα . οταν τα δικαιωματα ενος χωρισμενου πατερα θα ειναι ιδια με της μητερας. οταν η μητερα θα πληρωνει διατροφη στον πατερα που κραταει τα παιδια . θελουμε πραγματικη ισοτητα ? ισοτητα σε ολα λοιπον οπως ειναι και το σωστο

@geo

όταν επίσης δούμε στην Ελλάδα γυναίκες πρυτάνεις, προέδρους επιμελητηρίων,δικηγορικών, ιατρικών συλλόγων, αρχηγούς ΓΕΕΘΑ κοκ Για τα πατρικά δικαιώματα δε γίνεται λόγος. Συμφωνώ μαζί σου, αλλά όταν η πατριαρχία μας θέλει αφιερωμένες στο σπίτι και την ανατροφή των παιδιών, επόμενο είναι να μας θεωρεί αδύναμα, προστατευόμενα μέλη. Επομένως, εξισορρόπηση δουλειάς-οικογένειας, όλοι και όλες σε όλα, για μια καλύτερη κοινωνία που να μην εγκλωβίζει τους μεν άντρες σε στερεότυπα μάτσο αρχοντομα... και τις γυναίκες σε μια παθητική "θηλυκότητα".

αποκλείεται

να ειναι μονο ενας

Νίκος

Καλά τα υπόλοιπα 4/5 που ζουν? Τι είμαστε ίσα και όμοια? Κάτι τέτοιοι χαλάνε την πιάτσα.

wtf

Ειστε σιγουροι? Μηπως ειναι τα 4/5?

@15:32 Ειστε σιγουροι? Μηπως ειναι τα 4/5?

Σωστόςςςς!!! Οταν μάλιστα όλος ο πλανήτης αποτελείται απο ισχυρογνώμονες και αυταρχικούς φαλλοκράτες....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης